Slobodna DalmacijaSplit

Kultna menza Indeks iza teatra dobila štekat, studenti su oduševljeni: Ljepše je jesti vani kad znam da je manja mogućnost zaraze

Restoran Indeks u Svačićevoj ulici preko 50 godina hrani splitske studente. Mjesto je to koje je prije pet godina kompletno preuređeno, a sada su zbog koronavirusa napravili dodatne promjene.

Naime, otvorili su privremeni štekat sa šest stolova kako bi se smanjila gužva u restoranu, ali i kako bi studenti što manje boravili u zatvorenom prostoru u kojem se, kako svi već znamo, virus lakše i brže širi. 

– Restoran Indeks u normalnim uvjetima može primiti 80 ljudi, ali epidemiološke mjere koje nalažu određeno distanciranje su prepolovile taj broj. Ishodovali smo sve potrebne dozvole od Grada kako bi smo dio stolova smjestili van restorana i na taj način povećali kapacitet za 20-ak sjedećih mjesta, ali i smanjili mogućnost zaraze – kaže nam Marko Parat, koordinator prehrane u Studentskom centru Split.

Koliko je ova odluka prihvaćena od strane studenata, najbolje pokazuje i situacija s terena. Vrijeme je ručka, a štekat je pun.

– Super mi je jesti na svježem zraku dok me obasjavaju sunčane zrake. Puno bolje nego unutra – govori Eva Šore iz splitskog Varoša, studentica Pravnog fakulteta.

S njom se slaže i Leonora Gal iz Vodica, također studentica Pravnog fakulteta. 

– Ajme osjećam se kao da sam na kavi, a zapravo sam u menzi i odlično jedem za pet kuna, ističe Leonora. 

Studentski centar u Splitu planira uložiti dodatna sredstva u opremanje štekata kako bi studentima konzumacija hrane u budućnosti bila što ugodnija. Novootvoreni štekat odobrava i Flora Novak s otoka Hvara, studentica Umjetničke akademije. 

– Ljepše mi je jesti kad znam da je manja mogućnost zaraze. Odmah sam opuštenija – zaključuje Flora.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close