Slobodna DalmacijaSplit

Kuća splitskog gradskog vijećnika zasuta jajima, on tvrdi da zna tko je počinitelj: Dajem vremena policiji da uvede red. U suprotnom, uvest ću ga ja!

Verbalnom ratu između splitskog gradskog vijećnika Ante Zoričića i predsjednika Gradskog kotara Bačvice Tomislava Zaninovića ne vidi se kraja, ali sad su počela izvlačiti i druga borbena sredstva. O njihovim čuvenim sukobima i Facebook šaketanjima pisali smo u više navrata, ali sinoćnja epizoda, nazovimo je ‘Bacanje jaja po vijećnikovoj kući’, nadmašila je sve prijašnje.

Ne, nije u pitanju nikakva ideologija oko koje su se posvađali lokalni političari. Dapače, obojica su nekad pripadala istoj stranci – HDZ-u, a njihovo političko vrludanje nakon toga teško je i upratiti.

U pozadini je bitka za prostor na Bačvicama, kvartu gdje Zoričić živi i u kojem je Zaninović živio dok nije dobio POS-ov stan na Kili. Sportski centar Baterije oko kojega se spore Zoričić i Zaninović je već mjesecima borilište na kojemu debelo manjka ‘ferpleja’, više sve sliči na kakav reality u rangu ‘Krv nije voda’.

– Jutros u 5:20 min za policiju nepoznati, a za mene poznati počinitelji zasuli su jajima kuću u kojoj živim. U posljednjih 40 dana policija je na poziv brojnih stanara intervenirala najmanje 3 puta dnevno što znači da je bilo oko 120 intervencija. Nesuđeni pilići imali su više mozga od dvojice kolovođa koji su noćas nagovorili mladiće od 17 i 19 godina da ovo naprave. U pijanom stanju okupljeni oko Zaninovićevog roštilja na Baterijama bili su toliko glasni da sam i sam čuo što planiraju napraviti.

Njima ne zamjeram jer im se mozak još formira i imaju vremena postati pametniji. Ali kolovođe imaju previše godina i njima više nema pomoći. Tjedan ispred nas prepustiti ću policiji da uvede red u ovaj kvart, a ako se to ne dogodi uvest ću ga ja na svoj način – piše u svom pismu, adresiranom na medije, ali i na gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, vijećnik Zoričić, te za kraj napominje kako je “poznati intelektualac i ljubitelj fotografije Ivan Zaninović došao je slikati kuću u 07:40, a u 7:45 pridružio mu se još poznatiji splitski intelektualac brat Marin”.

Kontaktirali smo i Tomislava Zaninovića, koji nam je tek kratko poručio kako ga sinoćnji događaj ne zanima i da s njim nema nikakve veze.

– Mogu se očitovati jedino po pitanju upravljanja i održavanja sportskih terena na Baterijama koji su puni djece i mladih, što je i bio naš cilj – tvrdi Zaninović. Dalje se nije želio očitovati.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close