Slobodna DalmacijaSport

Kriza je u Hajduku postala trajno stanje: vrijeme u kojem su strukom ravnali Mario Stanić i Ivan Kepčija neće se pamtiti po dobru

Kada u sportu govorimo o krizi, to je pojam, stanje koje se po nekom nepisanom pravilu vezuje za kraće vremensko razdoblje. Ono što potraje duže je – trajno stanje. Pa sad na osnovu toga i pogleda na tablicu HNL-a sastavljenu od rezultata napravljenih tijekom cijele 2020. godine zaključimo u kakvom je stanju Hajduk. Ako je Hajduk sada nakon tri uzastopna poraza šesti u HT Prvoj HNL, šesti je i na ukupnoj ljestvici Prve HNL u 2020. godini. Hajduk je cijele ove godine u donjem dijelu ljestvice. A u studenome smo.

Dapače, dok su „bijelima” četiri momčadi s vrha, Dinamo pogotovo, te Osijek, Lokomotiva i Rijeka osjetno bodovno pobjegle, lako dohvatljiva je tek Gorica. A splitskom klubu prijete i Slaven Belupo i Varaždin. Uz opasku kako nemaju svi klubovi isti broj odigranih utakmica, zbog odgoda susreta uslijed pojave koronavirusa.

Hajduk je na kraju 2019. godine pod trenerom Damirom Burićem prvenstvo okončao na drugom mjestu. Uslijed nezadovoljstva dijela javnosti koje je u valovima stizalo tijekom jeseni, uslijedile su na zimu promjene, dolasci Igora Tudora na klupu, Marija Stanića i Ivana Kepčije u uloge prvih ljudi struke. Hajduk je u 2020. ušao kao drugi, a sezonu završio kao peti.

Naglo otišlog Tudora je na početku ove sezone naslijedio dotadašnji pomoćnik Hari Vukas. Solidan start brzo je opet zaboravljen, Hajduk je trenutno šesti, a zagazili smo već u studeni. Kao i na ligaškoj ljestvici cijele 2020. godine. Dakle, dobra vijest je da Hajduk nije u krizi. Loša vijest je…

Pokojni Oliver je svojedobno pjevao kako će 2002. Split imat stadion na kojem će igrat svjetski šampion. Ma što god mi mislili, i dok ih hajduci na terenu ne demantiraju, brojke kažu da ove 2020. na njemu igra šesta momčad Hrvatske.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close