AktualnoSlobodna DalmacijaVijesti

Krešo Petek, prvoosumnjičeni u aferi Janaf, jutros je izašao iz pritvora u Remetincu: Optužbe ne stoje i nisam kriv. Ja sam cijeli život samo radio

Krešo Petek, prvoosumnjičeni u aferi Janaf, jutros je izašao iz pritvora u Remetincu, piše HRT.

Nakon izlaska je izjavio kako je već kazao da je cijeli život samo radio i da nikad nije bio osuđivan te da sada ide doma.

– Optužbe ne stoje i nisam kriv. Ja sam cijeli život samo radio, nisam nikad ni osuđivan i ovo mi je bio valjda jedan novi doživljaj. Idem doma se odmoriti, umoran sam, rekao je kratko novinarima.

Peteku je prije mjesec dana na zagrebačkom Županijskom sudu istražni zatvor bio produljen na mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je sudac istrage Krešimir Devčić tada odbio prijedlog Uskoka da mu se pritvor produlji i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Vlasnik tvrtke Elektro Petek bio je posljednji od uhićenih u aferi Janaf koji je ostao u istražnom zatvoru nakon što su iz remetinečkog pritvora ranije pušteni ostali osumnjičenici.

Grgić izišao sredinom prosinca

Saborski zastupnik SDP-a i bivši novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić na slobodu je izašao sredinom prosinca nakon tromjesečnog pritvora. Grgić se nalazio u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a pušten je nakon što su ispitani svi svjedoci zbog kojih je bio pritvoren.

Grgić je početkom studenog sam sebi pokušao olakšati situaciju pa je dao ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške, čime je kao osnova za istražni zatvor prestala vrijediti opasnost od ponavljana djela.

Nakon što je Uskok ispitao sve svjedoke, sredinom prosinca su na slobodu pušteni i bivši direktor Janafa Dragan Kovačević te saborski zastupnik HDZ-a i bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Uskok sumnja da je bivši direktor Janafa Kovačević primio mito od prvookrivljenog Peteka koji je navodno podmićivao i Barišića te Grgića kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Primio informaciju

U proširenju istrage Uskok tereti Kovačevića da je zaprimio informaciju kako će biti uhićen te da je vrijeme do uhićenja iskoristio za skrivanje 4,5 milijuna kuna kod Gorana Puklina koji tvrdi da je novac njegov. Nakon što je u istragu uključen Puklin, njegova supruga Mirela Alerić Puklin, zatražila je razrješenje s dužnosti zamjenice zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika.

Uskok je pokrenuo istragu protiv ukupno 14 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close