KulturaVečernji list

Koprodukcija vinkovačkog i osječkog kazališta u predstavi Gospođica Julija

Prema najavama iz vinkovačkog Gradskog kazališta Joza Ivakić u Vinkovcima će u petak, u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem iz Osijeka, biti premijerno drama „Gospođica Julija“. Radi se o drami švedskog književnika Augusta Strindberga koju je režirala Aida Bukvić.odgođene predstave
Zbog zaraze koronom HNK Split prekida svoj programKako je rekao ravnatelj vinkovačkog kazališta Zdenko Rečić tekst je predložila njihova glumica Matea Marušić predložila je ovaj tekst da bi se kasnije autorski tim prepustio upravo Aidi Bukvić koja je rekla kako se radi o vrlo zahtjevnoj predstavi.

– Svatko tko iole nešto zna od Strindbergu zna da to ne može nimalo biti mala predstava. Ovo djelo preživjelo je 130 godina i danas se suvremeno suočava sa pitanjima koja nas i danas muče i aktualna su. U predstavi glume Mateja Marušić (gospođica Julija) iz GK Joze Ivakića te Vladimir Tintor (Jean, lakaj) i Petra Blašković (Kristina, kuharica) iz HNK Osijek. Skup je to kreativnih energija koje su, uvjerena sam, urodile plodom, rekla je Bukvić.hnk zagreb
Belgijska predstava “Obitelj” otkazana, umjesto nje izvest će se “Carmen”U izjavi novinarima ravnateljica Drame HNK Osijek Petra Blašković kazala je kako će “Gospođica Julija”, iako mučna drama koja secira ljudske odnose i emocije, pobuditi dobre komentare i svidjeti se publici ističući kako se radi o dragulju dramske literature.

Najavljeno je kako će vinkovačka premijera predstave “Gospođica Julija” biti održana u petak u 20 sati u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima dok je osječka premijera zakazana u HNK Osijek za 14. studeni.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close