Crna kronikaSlobodna Dalmacija

Kerumov nećak ozlijeđen u tučnjavi s grupom Crnogoraca na Kopaoniku: Josip Kerum i prijatelj završili u bolnici razbijenih glava

Srpski portali objavili su u prvim satima Nove godine da je u hotelu “Grand” na Kopaoniku došlo do velike tučnjave u kojoj su ozlijeđeni jedan državljanin Hrvatske i jedan državljanin Srbije. Tako su portali Objektiv.rs i Alo.rs, pozivajući se na neslužbene izvore, objavili da je ozlijeđen Josip Kerum (30), nećak bivšega gradonačelnika Splita Željka Keruma, kao i jedan muškarac koji je s njim bio u društvu.

Navodno su se Kerum i njegovo društvo oko tri sata u noći potukli s grupom Crnogoraca te su nakon tučnjave on i njegov prijatelj razbijenih glava prevezeni u KC Novi Pazar.

Pokušali smo jučer dobiti službenu potvrdu ove informacije, no dežurni policajac u policijskoj postaji na Kopaoniku nije nam to mogao niti potvrditi niti demantirati kazavši nam samo da on ne može govoriti o tome, a da nemaju glasnogovornika ili nekog sličnog tko bi mogao dati službenu izjavu. Kontaktirali smo porukom i bivšega splitskoga gradonačelnika, no odgovor o tome je li upoznat s gore navedenim događajem nismo dobili.

Iz hotela “Grand” samo su nam rekli da ne mogu ništa detaljnije komentirati jer je policijska istraga u tijeku.

Mladi Kerum široj hrvatskoj javnosti postao je poznat nakon što je u studenom 2017. godine osuđen na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog krijumčarenja 15 kilograma marihuane koje je prevozio u Audiju A6 splitskih oznaka.

Optužnica ga je teretila da je 10. travnja 2016. godine u 14.20 sati kod raskrižja sesvetske Međugorske i Krasnjanske ulice, ispred kafića “Bulls” zatečen u autu s 15 paketa marihuane u kojima je bilo nepunih 15 kilograma. Istragom je utvrđeno da je Josip Kerum drogu trebao preprodati, ali odakle ju je nabavio ostalo je nepoznato. Na tom suđenju je sve priznao i pokajao se.

Potom je krajem lipnja 2019. godine na splitskom Općinskom sudu bio osuđen nepravomoćno na godinu dana zatvor zbog posjedovanja 11 automatskih i dvije poluautomatske puške, deset pištolja i dva revolvera kao i više od 13 tisuća metaka koje je držao u kući na Čiovu. No Županijski sud u Bjelovaru je 20. svibnja 2020. godine prihvatio žalbu mladog Keruma i umjesto zatvorske kazne mu je izrečena pravomoćna uvjetna osuda s rokom kušnje od tri godine.

Kako stoji u toj drugostupanjskoj presudi, izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine je “prestroga kaznena sankcija”.

U svojoj obrani iznesenoj na splitskom sudu Josip Kerum je kazao kako je manji dio oružja dobio od svog djeda kao uspomenu na njegovo sudjelovanje u Drugom svjetskom ratu.

– Kajem se što oružje nisam legalizirao i donirao nekom muzeju. Ja sam ga posjedovao i nisam s njim trgovao. Vještačenje je pokazalo da iz oružja nije pucano duže vremena jer ga ja nisam nikada ni upotrijebio. Municiju sam naslijedio – rekao je. Upravo je to bio jedan od argumenata zbog kojeg mu je bjelovarski Županijski sud izrekao blažu sankciju pa je u njihovoj presudi navedeno, među ostalim, i da iz “potvrđenog činjeničnog stanja i obrane optuženika, nesporno proizlazi da se optuženik bavio sakupljanjem oružja samo kao kolekcionar, budući da je posjedovao i veoma staro oružje”.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close