AktualnoSlobodna Dalmacija

Jonathan Rhys Meyers, zvijezda serije ‘Tudori‘ uhićen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Godinama se bori s ovisnošću, činilo se da dobiva bitku…

Irski glumac Jonathan Rhys Meyers uhićen je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju nakon što je imao manju prometnu nesreću u Malibuu.

Kad je policija stigla na mjesto nesreće, 43-godišnji Jonathan pokazivao je znakove pijanstva, a test je pokazao da je daleko iznad dopuštenog zakonskog limita količine alkohola u krvi. Glumac čiji su problemi s alkoholom dobro dokumentirani tijekom godina, posljednji je put snimljen početkom listopada kad je s trogodišnjim sinčićem Wolfom trčao plažom.

Jonathan je najmanje šest puta bio na odvikavanju, prvi put potražio je pomoć 2005., kad se prijavio u centar u Malibuu, drugi put to je bilo nakon dvije godine, a treći put 2009. godine. U lipnju te godine uhićen je na pariškom aerodromu Charles de Gaulle nakon što je u pijanom stanju prijetio trojici francuskih policajaca da će ih ubiti, dvije godine poslije francuski sud osudio ga je za taj incident na uvjetnu zatvorsku kaznu i globu od tisuću eura. No, povremeni alkoholizirani ispadi i rehabilitacije su se nastavili…

Novi incident na aerodromu dogodio se u svibnju 2010., kad je urlao na osoblje zračne luke JFK u New Yorku jer mu nisu dopustili da se zbog pijanstva ukrca u zrakoplov za Los Angeles. U lipnju 2011. prijavio se u rehabilitacijski centar u Južnoj Africi, a u studenome te godine francuski ga je sud osudio na uvjetnu zatvorsku kaznu i globu od tisuću eura za incident na aerodromu koji je dogodio dvije godine prije.

U svibnju 2015. snimljen je u vrlo lošem stanju, kako dezorijentiran hoda ulicom i pije votku iz boce. Poslije se zbog toga ispričao obožavateljima, a u rujnu 2017. ga je na aerodromu u Dublinu zaustavilo osiguranje jer je bio previše pijan da bi se ukrcao u zrakoplov za Vancouver u Kanadi.

Dogodilo se to nakon što je njegova supruga, glumica i producentica Mara Lane, imala spontani pobačaj njihova drugog djeteta, što je, prema njezinim riječima, Jonathan jako teško primio i ponovno je počeo piti. Par se vjenčao 2016. i u prosincu te godine dobili su sina Wolfa.

U srpnju 2018. Jonathan se zarekao kako će ostati trijezan kad je zadržan na aerodromu u Los Angelesu nakon što se u alkoholiziranom stanju svađao sa suprugom u zrakoplovu i vikao da će se razvesti od nje jer je tražila da prestane pušiti e-cigaretu u zrakoplovu. Poslije je izjavio da je odmah potražio stručnu pomoć i ispričao se supruzi.

Nova kontroverzija dogodila se u svibnju 2019., kad je glumac s obitelji putovao privatnim zrakoplovom zajedno s grčkim nasljednikom Alkijem Davidom, koji je kasnije optužen za trgovinu drogom jer se u zrakoplovu uz putnike nalazilo i oko pet tisuća stabljika marihuane.

Traume iz djetinjstva

Jonathanovo problematično djetinjstvo možda je dijelom razlog za njegove probleme s alkoholom. Njegov otac, folk-glazbenik John O’Keeffe, napustio je obitelj kad je Jonathan imao tri godine, uzeo je dva najmlađa sina, Jamieja i Paula, te ostavio suprugu Geraldine s Jonathanom i četvrtim sinom Alanom u Corku u Irskoj.

Jonathanova majka također je imala problema s alkoholom, on je govorio o tome kako je znala sav novac potrošiti na piće pa je ponekad morao krasti hranu da bi preživio. No, on smatra kako alkoholizam kod njega nije nasljedni problem jer ima trojicu braće koji nemaju tu vrstu problema.

Nakon što je zbog neopravdanih izostanaka izbačen iz katoličke škole koju je pohađao, Jonathan je većinu vremena provodio u lokalnom bilijarskom klubu, gdje su ga primijetili agenti koji su tražili mlade glumce za film “War Of The Buttons”. Iako nije dobio ulogu, angažiran je za reklamu Knorrove juhe i u dobi od 16 godina započeo je glumačku karijeru.

Među brojnim filmovima u kojima je glumio su “Michael Collins”, “Zlatni baršun”, “Završni udarac”, “Nemoguća misija 3”, “Iz Pariza s ljubavlju”… Vrlo je uspješan i na malom ekranu, glumio je u serijama “Drakula” i “Vikinzi”, naslovna uloga u mini seriji “Elvis” donijela mu je Zlatni globus, a zapaženo je bilo i njegovo portretiranje kralja Henrika VIII. u seriji “Tudori”.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close