AktualnoSlobodna DalmacijaVijesti

Je li predsjednik Milanović kršio epidemiološke mjere za druženja sa stanovnicima Majskih Poljana: iz njegovog Ureda kažu da je rijetko skidao masku

Predsjednik Zoran Milanović obišao je u srijedu potresom pogođena područja – Petrinju, Majske Poljane i Sibić. U Petrinji je posjetio kuhare volontere te im je zahvalio na angažmanu, a reporter Mario Pušić zabilježio je poslije njegovo druženje sa stanovnicima Majskih Poljana i radnicima iz Ogulina u nešto opuštenijem izdanju, dok ga nisu službeno snimale druge kamere, piše Jutarnji list.

Shodno tome, i predsjednik se malo više opustio pa nije baš u svakom trenutku nosio masku za lice. Dok su ga snimale kamere u druženju s volonterima kuharima u Petrinji, Milanović i njegovi suradnici nosili su maske. Malo poslije, u Majskim Poljanama, ekipa se malo opustila pa su predsjednik i njegov predstojnik Ureda Orsat Miljenić skinuli maske.

Pripadnici predsjednikova osiguranja, savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, glasnogovornik Ureda Nikola Jelić i načelnik Oružanih snaga RH viceadmiral Robert Hranj nosili su maske, a Hranj ju je skinuo samo kad je pio kavu koju im je skuhala Stana Bjelajac. Distancu su održavali, ali teško da je ona iznosila metar i pol, koliko nalažu pravila Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Iz Ureda predsjednika pojašnjavaju da je Milanović uglavnom nosio masku, a skidao je samo na trenutke, nekoliko puta kad se pozdravljao s ljudima.

Epidemiolozi koje smo kontaktirali kažu kako fotografije nisu vidjeli, ali da je obveza za sve ista – ako nije moguće držati distancu od metar i pol, maska je obvezna i na otvorenom prostoru.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close