Slobodna DalmacijaSplit

Jadna Gospa od sedam žalosti: Put kojim se dolazi do crkvice preko mjesec dana blokiraju debla stabala srušena od nevremena. I to s privatne parcele!

Ružno, opasno, sramotno i tužno. Ili samo možemo napisati – sramotno. Nije potrebno puno riječi kojima bi se opisao prizor kakvom svjedoče posjetitelji ili šetači koji prolaze pokraj Crkve Gospe od Sedam žalosti, smještene na južnoj padini Marjana, u predjelu Kašjuni.

Zemljani put kojim građani dolaze do zaštićenog kulturnog dobra, duže od mjesec dana priječe debla stabala koja su se srušila nakon obilnih kiša i pod naletima jakih udara vjetra.

Osim borova ispod kojih se provlače posjetitelji, put je zasula zemlja i kamenje koje se odlomilo iz zida. Bez obzira na katastrofalno stanje tog zemljom i kamenjem zasutog puta, duže od mjesec dana ništa se nije promijenilo.

Kako doznajemo, nije moguće jednostavno samo ispiliti srušeno deblo i sanirati štetu koja je nastala na putu, jer se stablo odlomilo sa zemlje koja je u privatnom vlasništvu.

Iz Javne ustanove Park-šume Marjan su nam kazali da su obavijestili vlasnika parcele, koji je dužan sanirati nastalu štetu, a o više detalja vezano uz taj problem naknadno će nas obavijestiti.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close