Slobodna DalmacijaSplit

Iznenada preminuo poznati frizer Miran Smajo, šokirane kolege o njemu imaju samo riječi hvale: ‘Uvijek se nesebično davao i prenosio znanje drugima‘

Ovog ponedjeljka u Splitu je iznenada preminuo poznati frizer Miran Smajo, u svojoj 45. godini.

Na vratima njegovog “Hail Lab Studija” u Ćiril Metodovoj mušterije je zatekla obavijest kako je zbog iznenadnog smrtnog slučaja salon do daljnjega zatvoren.

Tužna vijest potresla je mnoge Splićanke i Splićane koji su kod njega redovito odlazili na frizuru, a posebice njegove brojne kolege.

– Šok, nevjerica, tuga…Pogođeni smo, iznenađeni. Veliki je ovo gubitak za sve nas jer je Miran dugo godina u frizerskom poslu i zaista je dao puno. Obučio je jako puno mladih ljudi koji su danas vrsni frizeri.

Uvijek se nesebično davao i prenosio svoje vještine na druge, a njegov cjelokupan rad u ovom poslu ostavio je velikog traga u razvoju frizerstva u Splitu i šire – kazale su nam njegove kolege ne želeći se pojedinačno predstavljati.

Hvalile su Miranove vješte punđe, njegove kreacije koje je osmišljavao, njegovu blagu i vedru narav…

Naglasili su nam da svakako spomenemo kako je svoje vještine Miran Smajo brusio najviše kod legendarnog Mladena Smajića, poznatog Brice koji je dugi niz godina držao salon u Gundulićevoj i radio s Miranom od njegovih frizerskih početaka.

Bricu smo zatekli u njegovim mislima na priijatelja i kolegu i poštivali njegovu želju da se oprosti s njim u tišini.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close