Slobodna DalmacijaSplit

Izdana lokacijska dozvola za Žnjan, gradonačelnik Krstulović Opara oduševljen: Očekivali smo da će ići brže, ovo je točka nakon koje nema povratka!

Dan nakon što je Vlada Republike Hrvatske na svojoj sjednici donijela odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu koncesije za uvalu Žnjan, izdana je lokacijska dozvola za uređenje ovog područja, priobalnog pojasa Žnjanskog platoa.

– Veliki su to koraci bliže konačnom privođenju svrsi ovog splitskog prostora, koji će se urediti prema prvonagrađenom projektnom rješenju arhitekata Ivana Jurića, Mirjane Radoš, Marina Kaliterne i Luke Mužinića iz Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanić iz 2018. godine, a koji je nastao na temelju prijedloga i potreba građana Splita koji su svoja razmišljanja podijelili u prethodno provedenoj anketi – podsjećaju iz Grada Splita.

Koncesija za Žnjan se daje na rok od 40 godina, a njena procijenjena vrijednost iznosi više od 1,8 milijardi kuna. Visina potrebnih ulaganja za realizaciju projekta procijenjena je na iznos od 200 milijuna kuna.

Uvođenje reda na Žnjanskom platou započelo je u listopadu 2017. godine kada je uklonjeno 27 nelegalnih ugostiteljskih objekata. Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara zadovoljan je, jer kaže, radi se o ogromnom pomaku.

– Procedura koju smo otad prošli bila je i teška i duga. Očekivali smo da će sve ići brže, no bilo je otpora s nekoliko razina. Zadovoljan sam što smo današnjim dobivanjem lokacijske dozvole te Vladinim raspisivanjem natječaja za koncesiju napravili ogroman pomak do cilja na kojem radimo više od tri godine, a to je konačno uređenje ovog prostora koji stoji neiskorišten od 1998. godine i stvaranje javnog prostora na korist građana.

Zahvaljujem ljudima koji su cijelo ovo vrijeme radili na ovom projektu, veselim se daljnjoj suradnji na realizaciji športsko-rekreacijskog prostora, najveće zelene oaze i čiste plaže na površini od 220.000 metara kvadratnih – kaže Krstulović Opara te zaključuje kako se dobivanjem lokacijske dozvole došlo do točke s koje nema povratka.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close