AktualnoSlobodna Dalmacija

IZA ZATVORENIH VRATA 2 U Sponzi će ULIPUD otvoriti svoju 179. izložbu

ULIPUD će 3. studenog u Sponzi otvoriti svoju 179. izložbu nazvanu “Iza zatvorenih vrata 2”. Naime, sukladno situaciji vezanoj za pandemiju, na izložbi sudjeluje do 30 članova Udruge.

Za članove će izložba biti otvorena u 11.00 sati, odnosno trenutkom postavljanja, dok za medije u 12.00 sati.

– Rezime izložbe je da likovna kultura ima svoj slijed neovisno o društvenim konotacijama. Umjetnik kao umjetnik je individua na kojeg može, ali i ne moraju utjecati vanjske okolnosti. Devijacije u stvaranju postoje i to od statičnosti, a do eksperimentalnosti. Sve bi se to trebalo vidjeti i doživjeti kroz ovu izložbu kao i odjek Covidovog efekta na jedinku.

Zašto je umjetnost iza zatvorenih vrata? Njen cilj je obrnut efekt. Ona je u prvom redu javna i ujedno pokazatelj autorove intime s jedne strane, dok s druge povezanosti s cijelom zajednicom. U krajnosti umjetnost je u samoizolaciji i bez obveze, jer ne postoji ona sloboda kojom se ona mora kretati da bi bila što jest. Izložba je produkt stvaranja, a ne obrnuto. Nitko od autora ne stvara radi izložbe već radi sebe i produhovljenosti, navela je predsjednica ULIPUD-a Ana Bašić.
Posjetitelji će moći pogledati izložbu od 4. do 16. studenog.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close