Life Style

Isprobajte recept za zapečeni grah – koji će oduševiti cijelu obitelj

Unesite malo promjene u kuhinju i isprobajte malo drugačiji recept za tradicionalno jelo – zapečeni grah. Ako nemate puno vremena, neke korake poput pečenja paprika možete obaviti i večer prije, pa idućeg dana sve složiti i samo ispeći.

Sastojci:
800 g graha (iz konzerve)
500 g luka
5 komada crvene paprike
5 komada rajčice 
2 lista lovorovog lista
2 režnja češnjaka 
1 mala žlica slatke paprike 
Sol, papar

Ovo su četiri korisna savjeta kako da vam sarma ispadne savršena:


Sarma

Priprema:
U pećnicu na 260°C stavite cijele paprike u lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih dok se kora ne zacrni sa svih strana, a nakon što ih izvadite iz pećnice prekrijte ih vlažnom krpom i ostavite da odstoje 10-15 minuta. Dok su još tople skinite im koru, uklonite peteljku i koštice te narežite na tanke trakice.

Narežite luk i popržite ga s češnjakom i rajčicama te dodajte crvenu papriku, sol, papar i lovorov list. Maknite sa štednjaka nakon desetak minuta. 

Uzmite vatrostalnu posudu, namastite ju i slažite red graha koji ste prethodno ocijedili, red paprika i red luka s rajčicom i začinima – neka zadnji sloj bude grah. Dodajte 1-2 šalice vode i prelijte s malo ulja. 

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°c ne miješajući dok se voda ne ukuha i grah na vrhu ne zapeče. 

Fritule možete napraviti kod kuće – samo pratite ove trikove:








Viralni recept
Recept za pečeni krumpir ‘srušio’ internet: Ova metoda i začini spoj su koji čine savršenstvo









Popularni desert
Čokoladne kuglice za vrući napitak pravi su hit na društvenim mrežama: Napravite ih kod kuće za tren









Bolja opcija
Kiselo vrhnje možete napraviti vrlo jednostavno kod kuće – treba vam 3 sastojka



Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close