DalmacijaSlobodna Dalmacija

Imotski se opet dignuo na noge za Banovinu, a kompletno uređena montažna kućica već sutra stiže obitelji Bijelić iz Petrinje koji imaju sedmero djece

I petnaestak dana nakon katastrofalnog potresa, stanovništvu Banovine Imoćani šalju pomoć. Sada kada je stegla zima, a mnogi stanovnici Petrine, Gline i okolnih mjesta nemaju ni minimalne uvjete za život, ova pomoć Imoćana je hvale vrijedna. Ekipa iz Imotskog i okolnih sela o kojoj smo već pisali, a koja je i prije Nove godine prvom, pa prije nekoliko dana i drugom akcijom dovezla na šest šlepera tridesetak tisuća komada pokrovne cigle, u srijedu na večer krenula je sa novom donacijom.

-Ovoga puta pomoć je konkretna i transparentna kao i kod prve dvije donacije.

U suradnji sa svećenicima župe Preobraženja Gospodnjega u Petrinji naša pomoć ide točno gdje treba ići. Tako smo realizirali prvu i drugu donaciju, tako ide i ova treća.

A treća je namijenjena obitelji Snježane i Miroslava Bijelića iz Petrinje, koji imaju sedmero djece. On radi kao komunalni radnik na groblju i imaju neku staru kamp kućicu iz donacije koja prokišnjava. Ako je ikome potreban suhi i topli prostor onda je potreban njima. Nosimo im kompletno uređenu montažnu kućicu od dvadesetak metara četvornih, izrađenu i opremljenu u Imotskom. Denis Lapenda, Pere Vrljičak, Nikša Perkušić, ja i cijela mala ekipa volontera, radila je danima na njoj.

Mi smo tu kućicu u Imotskom tako pripremili da ima sve. Od struje, vode, pećica za grijanje, podova do uređenih otvora. Već u četvrtak dio njihove obitelji, a to je četvero djece  koji su sada u Zagrebu vratit će se u svoj kraj, svojim roditeljima.To nas čini sretnima. Nosimo gore i dvije tisuće komada cigle za jednu kuću, te od našeg Imoćanina poduzetnika iz firme Milardović kompletne plastične otvore za obitelj Mirana Škrinjara iz Gline- pojašnjava nam koordinator Drago Bašić, poznati imotski poduzetnik.

I ne namjeravaju stati.

Nakon što su donirali jednu, pa sada i drugu montažnu kućicu, pripremaju se i za treću. Oni idu ciljano, točno pred vrata siromašnih obitelji Banovine i donose im darove, a s njima i toplu ljudsku dobrotu.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close