Ljepota i modaSlobodna Dalmacija

Imate osjetljivu kožu lica i mislite da su tretmani njege rezervirani za svakoga osim za vas? E pa tu se varate, a mi ćemo vam reći i zašto

Kada pomislite na neki tretman lica, misli vam se uglavnom vežu uz umirujuće, mirišljave i njegujuće procese tijekom kojih se trebate jednostavno prepustiti i uživati No, osobe s osjetljivom kožom rijetko će  podijelitit isto mišljenje s vama. Razlozi tome su brojni. 

Ako ste osoba s osjetljivom kožom lica, onda znate o čemu pišemo. Tretmani lica tako za osobe osjetljivije kože postaju iritantni te nerijetko bolni procesi koji ne isključuju i razne alergijske reakcije. Ipak, dobra vijest slijedi, a to je da i osobe osjetljive kože mogu uživati u tretmanima njege, ali uz nekoliko zadataka za domaću zadaću.

Prvo što morate napraviti, prije no li se zaputite u kozmetički salon, svakako jest posavjetovati se sa svojim dermatologom. Dobar dermatolog s vama će raspraviti u kakvom je stanju vaša koža, koje bi vam proizvode bilo dobro koristiti te će vas vrlo vjerojatno znati i u uputiti na mjesto gdje će vam pružiti adekvatnu njegu.

Kada ste pronašli salon u kojem ćete se prepustiti čarima kozmetičkih tretmana, svakako se raspitajte koje preparate planiraju koristiti na vašem licu te otkrijte odgovaraju li oni tipu vaše kože. Svakako ne zaboravite naglasiti osobi koja će vam raditi tretman da imate osjetljivu kožu.

Nakon što ste otkrlii da su preparati koje koriste u tom salonu kvalitetni te ne izazivaju reakcije na osjetljivoj koži, recite osobi koja vam radi tretman koje preparate trenutno koristite te ju na taj načinu poznajte sa svojom svakidašnjom rutinom.

Budući da vam je koža osjetljiva svakako vam predlažemo da preskočite agresivnije tretmane poput kemijskih pilinga, te se radije odlučite za mirujuće tretmane koji hidratiziraju.

Ne sramite se razgovarati s osobom koja izvodi neki tretman na vašoj koži i ako osjećate da nešto nije u najboljem redu, da vas boli, zateže ili iritira, svakako joj dajte do znanja. Vrlo vjerojatno se radi o proizvodima koji izazivaju reakcije i ne odgovaraju vam.

Kada ste otkrili osobu kojoj vjerujete te tretman koji djeluje na vašu kožu, predlažemo da ne započinjete drugi tretman dok niste sigurni da vam koža dobro reagira te da vidite i osjećate pozitivne rezultate.

I za kraj, ono najslađe, ne zaboravite se fotografirati, jer ništa nije tako vrijedan dokaz uspješnog tretmana kao slika ‘prije i poslije’.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close