Slobodna DalmacijaSport

Igrači su svjesni da trebaju bolje, ali odišu optimizmom: ‘Teško je igrati protiv ‘divljih‘ ekipa, dizat ćemo se kroz turnir‘

Hrvatska je teže od očekivanog došla do pobjede nad Angolom u drugom susretu prvog krupa Svjetskog prvenstva u Egiptu.

Lino Červar nije bio zadovoljan nakon susreta te je rekao da nas čeka teška utakmica protiv Katara.

Svoje dojmove nakon utakmice su podijelili i igrači. Marko Mamić je protiv Angole postigao četiri pogotka:

“Bila je teška utakmica nakon ne baš sjajne utakmice protiv Japana. Trebala nam je ovakva pobjeda i zbog ozljeda u ekipi, zbog mijenjanja rostera i svakakvih drugih stvari koje se dešavaju. Nadam se da smo sada ušli u turnir i da će biti sve u redu od sada. Srednji vanjski su stvarno dobro organizirali napad i nas ostale vanjske vodili. Pešić je stvarno na golu bio sjajan. Nismo mu baš savršeno pomogli u obrani, ali on je sjajno branio. To je pobjeda ekipe.”

Vratar Ivan Pešić proglašen je za najboljeg igrača utakmice:

“Prvo poluvrijeme smo se mučili, a drugo smo dosta bolje odigrali. Protiv tako nekih, ‘divljih’ ekipa je dosta teško igrati. Za neke sljedeće utakmice ćemo biti spremniji i pokazati još bolju igru. Svaka je pobjeda važna, mislim da ćemo se sada samo dizati kroz turnir.”

Ivan Martinović je s pet pogodaka bio drugi strijelac dvoboja:

“Pamtit ću svaku utakmicu. Meni je ovo san. Uživat ću u svakoj utakmici, želim pomoći koliko god mogu. Čim sam zabio jedan, dva gola, onda odmah lakše ide i jako sam sretan zbog toga. U prvom poluvremenu smo bili u nekom grču pa smo na poluvremenu u svlačionici rekli da trebamo uživati što smo tu, na svjetskom prvenstvu, da trebamo pokazati tko smo. Kad igramo svi zajedno, onda ide lakše, što smo i pokazali. Sad smo spremni za Katar.”

Ivan Čupić je postigao šest pogodaka i bio najbolji strijelac Hrvatske protiv Angole:

“Prvo poluvrijeme smo se opet dosta mučili. Obrana je funkcionirala dosta dobro, ali u napadu smo opet napravili par gluposti, par zicera smo promašili. Znali smo da će doći naših pet minuta. Drugo poluvrijeme smo gol po gol gradili igru i na kraju dovoljno uvjerljivo slavili. Današnja obrana i ‘Peško’ iza nas na golu su pokazali da ćemo obranom i tranzicijom lakše ići prema naprijed. Ovo danas se zaboravlja, treba se pripremiti za Katar, pobijediti i prenijeti tri boda. Svaka pobjeda je bitna. Trenira se i igra se radi pobjeda. Treba pobjeđivati u kontinuitetu, graditi pobjednički mentalitet, pobjednički duh.”

Halil Jaganjac je odigrao prvu utakmicu na velikom turniru za seniorsku reprezentaciju:

“Pun sam dojmova, presretan sam. Napokon sam dočekao nastup na velikom natjecanju i to mi puno znači. Želim zahvaliti izborniku i suigračima na potpori. Mi mlađi igrači se predivno osjećamo, svi nas bodre. Uspio sam zabiti i pogodak. Bilo je napeto i teško gledati s klupe. Na kraju je dobro završilo. Pamtit ću sigurno debi na velikom natjecanju. Takve se stvari ne zaboravljaju. Nadam se da će biti još puno utakmica.”

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close