AktualnoSlobodna DalmacijaSvijet

Iako u Njemačkoj nema jedinstvenog stava o daljnjem zbrinjavanju izbjeglica, iz Grčke je stiglo njih 117, od čega je 21 dijete teško bolesno

U Njemačku je u srijedu stiglo još 117 izbjeglica iz Grčke u sklopu dogovora o primanju izbjeglica koje su od grčkih vlasti već stekle izbjeglički status.

“U zračnu luku Hannover je stiglo 18 obitelji i 42 maloljetnih izbjeglica bez pratnje”, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova. U sklopu obitelji je stiglo i 43 djece, od čega je 21 dijete teško bolesno.

Od travnja je Njemačka prihvatila ukupno 1.192 izbjeglica iz Grčke. Njemačka vlada je nakon požara u izbjegličkom kampu Moria na grčkom otoku Lezbosu pristala na prihvat 1.553 izbjeglica. Radi se o osobama kojima su grčke vlasti već priznale izbjeglički status.

Uz to je Njemačka još na proljeće pristala na prihvat dodatnih 400-tinjak maloljetnih izbjeglica, koje su trenutno smještene u Grčkoj.

Iz Hannovera će izbjeglice biti raspoređene po saveznim pokrajinama.

Nakon požara u izbjegličkom kampu Moria nekoliko njemačkih saveznih pokrajina je izrazilo spremnost samostalno prihvatiti izbjeglice, ali je ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer to odbacio inzistirajući na europskom rješenju raspodjele izbjeglica.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close