Slobodna DalmacijaSport

Hrvatska odradila trening u Stockholmu: Dalić dobio dva nova važna igrača pred susret odluke

Hrvatska reprezentacija trenirala je u četvrtak od 17 sati na igralištu u Stadshagenu, jednoj od četvrti Stockholma. Izborniku vatrene selekcije Zlatku Daliću su u kadru ostala 23 igrača koja su bila u Turskoj, ali su se priključili i Dominik Livaković i Bruno Petković. Dodatno je dobio na širini kadra pišu Sportske novosti.

Tako su Vatreni ovog časa bez Kramarića, Lovrena, Vide i Vrsaljka, a imaju čak četvoricu golmana Livakovića, Slugu, Grbića i Kalinića. Od obrambenih igrača u momčadi su Pongračić, Uremović, Ćaleta-Car, Juranović, Barišić, Melnjak i Bradarić, od veznjaka Modrić, Brozović, Kovačić, Vlašić, Pašalić, Rog, Bašić i Badelj, te napadači Budimir, Petković, Perišić, Brekalo, Oršić i Čolak.

Sudi Nijemac Daniel Siebert

Utakmicu na Friends Areni između Švedske i Hrvatske sudit će Nijemac Daniel Siebert. Pomoćnici su Jan Seidel i Rafael Foltyn.

Siebert je arbitar iz Berlina rođen 1984. godine. Ima rang prve kategorije. Međunarodne utakmice sudi pet godina, u tom času, kad je promoviran 2015. godine, bio je najmlađi njemački međunarodni arbitar. Sudi Ligu prvaka, zadnja utakmica u tom elitnom natjecanju bila mu je Sevilla – Krasnodar 3.2. Sudio je i Ajax – Liverpool 0:1, u Njemačkoj, a sve više i u Europi, dobro kotira i ima veliku perspektivu. Nije sudio ni hrvatskoj reprezentaciji, ni našim klubovima u europskim natjecanjima.

Šveđani u Danskoj platili školarinu

Pomoćnik švedskog izbornika, Peter Wettegren, rekao je da je u utakmici s Danskom vidio i nekoliko pozitivnih stvari.

– Imali smo dobar stav, do prvog gola izgledali smo sasvim dobro. Neću pričati o imenima, ali neki igrači su zadovoljili i dobivat će i dalje priliku. Naravno da na još nekim stvarima, pogotovo na napadačkoj igri, moramo poraditi, ali u Danskoj smo platili školarinu. Bilo je dosta novih igrača, koji dosad nisu puno igrali za reprezentaciju i njima je ovo veliko iskustvo – rekao je Wettergren.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close