AktualnoSlobodna Dalmacija

Hladno, vjetrovito i valovito, a sutra je na Jadranu moguća i susnježica; od srijede južina i natprosječno toplo vrijeme do kraja tjedna

Hladno, vjetrovito i valovito bit će danas u Dalmaciji, uz umjerenu i jaku buru te valovito, prema otvorenom moguće i jače valovito more. Jutarnji “minusi” bit će izraženiji u unutrašnjosti, gdje će najviša temperatura biti između 0 i 3 °C, duž obale od 5 do 8 °C, prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys. – geophys. iz DHMZ-a.

I na najsunčanijem, krajnjem jugu Hrvatske bit će podjednako razmjerno hladno, uz dnevnu temperaturu oko 7 °C, te uz olujne udare bure.”

Na Jadranu u nedjelju promjenjivo, uz mjestimičnu susnježicu, posebice na sjevernom dijelu, a prema otvorenome moru izglednija je kiša i umjeren jugozapadnjak. U ponedjeljak sunčanije i stabilnije te i dalje razmjerno hladno, ponegdje dodatno ujutro uz umjerenu buru, danju sjeverozapadnjak, a vjetar će u utorak okrenuti na umjeren jugozapadni, s kojim će malo zatopliti.”, Pelajićeva je prognoza.

Uz južinu će se od srijede smanjiti pa i prestati opasnost od hladnog vala koji može utjecati na zdravlje. Štoviše, bit će iznadprosječno toplo barem do kraja sljedećega tjedna. Prognoze za posljednji siječanjski tjedan nisu tako pouzdane, ali sve je veća vjerojatnost da će srednja tjedna temperatura zraka biti barem oko prosječne za kraj siječnja, posebice zbog izostanka znatnijih noćnih i jutarnjih „minusa“. Barem neka utjeha za nastradale od potresa, pa makar i ne bude suho, zaključio je taj prognostičar. 

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close