Slobodna DalmacijaSport

Hajdukovo gostovanje u Koprivnici: pronaći izgubljeno samopouzdanje, dodavati se, imati balun, pa bi i pobjeda mogla doći

Hajduk danas gostuje u Koprivnici, od kraja rujna bez pobjede je u HNL-u, pa premda se ne igra svaki čas, to je već dugotrajan niz: Gorica, Šibenik, Istra 1961 i Osijek, četiri redom bez pobjede.

Protiv Osijeka (1:1), na Primorčevu debiju, Hajduk je odigrao bolje u drugih 45 minuta uz klasičnog centarfora Umuta Nayira. U prvu momčad bi mogao i Stefan Simić, sva je prilika.

1. Stoper Simić mogao bi ukrotiti domaću napast Ivana Krstanovića koji je dosad u Hajdukovu mrežu utrpao 14 golova u raznim dresovima. Simića u HNL-u nije bilo skoro godinu dana.

2. Vraća se Mijo Caktaš, nije protiv Osijeka igrao zbog kartona, dobro je opet vidjeti kapetana.

3. Pitanje je hoće li od starta odmah i Grk Dimitrios Diamantakos, nije ni njega bilo protiv Osijeka, ali tek se sad oporavio. Primorac vjeruje u osobine Turčina Umuta Nayira, pa bi lukavi Grk za početak mogao na klupu.

U napadu je odjednom puno mogućnosti, na raspolaganju su oba centarfora, grčko-turska kombinacija, pa onda i Jairo, Gyurcso i Caktaš, što je previše, osim ako neće Caktaša Primorac gurati otraga, u pomoć Juriću. Onda bi otpao Jradi.

Tu se negdje vrtimo po sastavu kojega će Primorac poslati na teren u Koprivnicu, oslabljen bez Čoline i Nejašmića za koje se samo kaže da fale, uz nadu da će se brzo vratiti.

Eto nas kod još jednog detalja: Dolček protiv svojih, na lijevom beku umjesto Čoline. Ivan Dolček je u Hajduk stigao baš iz Koprivnice prije godinu i pol, njegov nemali potencijal u razgovoru za Slobodnu primijetio je i Primorac, naglasio ga baš kao i kvalitete Tonija Teklića…

Taktika je – pronaći izgubljeno samopouzdanje, dodavati se. Imati balun. Pa bi i pobjeda mogla doći. Uzmi balun i pobijedi!

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close