BusinessVečernji list

Gledali su ih sa skepsom, a oni sada rade širom EU

Tvrtki Đuro Đaković Elektromontaža dodijeljeno je priznanje “Zlatna kuna” kao najboljoj maloj tvrtki u Brodsko-posavskoj županiji. Osnovani su prije pet i pol godina, kada je u sklopu programskog preustroja Grupa Đuro Đaković izašla iz elektromontažne djelatnosti, a radnicima dotadašnjeg ĐĐ Elektromonta omogućen ulazak u vlasničku strukturu nove tvrtke putem radničkog dioničarstva. Nakon potpisa socijalno-gospodarskog sporazuma, dio radnika uspješno je osnovao novo trgovačko društvo uz preuzimanje postojećih poslova i referenci.
Slavonski Brod: Premijer Andrej Plenković posjetio je tvrtku Đuro Đaković


Dva ugovora
Tvrtke iz sastava Đure Đakovića ugovorile poslove vrijedne više od 40 milijuna kunaPri tome je dogovoren najam proizvodnih hala i poslovnih prostora, te je otkupljen potreban alat, oprema i vozila koji su potrebni za normalno odvijanje poslova. Iako su na ovakvu vrstu privatizacije neki gledali sa skepsom, danas je ĐĐ Elektromontaža uspješno privatno poduzeće koje pruža elektroinstalacijske i druge usluge.
Slavonski Brod: Ministar Darko Horvat u radnom posjetu Đuro Đaković Grupi


Vrijedan posao
Đuro Đaković proizvodit će vagone za švicarskog naručiteljaRade u Hrvatskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Belgiji i Španjolskoj, a prošle su godine otvorili i podružnicu u Njemačkoj zahvaljujući kojoj su prisutni na tržištu Europske unije. Imaju 45 zaposlenika. – Naša glavna djelatnost je projektiranje i proizvodnja u području elektrotehnike te montaža elektroopreme. Iz godine u godinu radom smo slagali tvrtku i uspjeli je složiti tako da ima dobre rezultate i pokazatelje – rekao je direktor Dragan Bogunović prilikom preuzimanja priznanja u Županijskoj gospodarskoj komori.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close