BusinessSlobodna Dalmacija

Glavni direktor HUP-a: Nije mi jasno kako se može ignorirati dug od 5 milijardi kuna prema veledrogerijama. Ne padaju ti lijekovi s neba…

Glavni direktor HUP-a Damir Zorić u Newsroomu televizije N1 komentirao je dug države prema veledrogerijama.

“Dug postoji i ne može se ponišiti. Taj dug u ovom času iznosi 5 milijardi kuna. Mi smo puno ranije upozoravali na to. Veledrogerije su rekle da imaju svoju granicu jer i one također nekome nešto moraju platiti”, ističe Zorić.

Smatra kako se u slučaju potraživanja dugovanja ne radi o nikakvoj ucjeni, već o vjerovničko-dužničkom odnosu. 

“Ne padaju ti lijekovi s neba, oni se negdje proizvode. Ako mi sada svjedočimo da se u državi opet otvara proces naplata, nije mi jasno kako se može ignorirati dug od 5 milijardi kuna, to je ogroman novac. Veledrogerije su pristale da rokovi plaćanja budu produženi”, rekao je Zorić za N1.

Zdravstveni sustav očito živi u neodrživom financijskom sustavu, mišljenja je Zorić. 

“Sustav koji je stalno u nekom pretkolabirajućem stanju, a da se ništa nije poduzelo da se provede neka temeljita reforma. Ovo nije jedini dug koji postoji u hrvatskom zdravstvu. Meni nije jasno kako se može uopće funkcionirati u sustavu koji može proizvesti toliko dugovanja u toliko kratkom vremenu? Ovdje imamo probijanje od 20, 30 ili više posto”, pita se Zorić.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close