Slobodna DalmacijaSport

Frane Vulas: Tramezzani i Hajduk su se našli u idealnom trenutku, objema stranama ovo je prilika da se vrate na pravi put

Na angažman Paola Tramezzanija u Hajduku treba gledati kao potragu za rješenjem, ali obostranu. Hajduk i Talijan su se u njoj našli.

Hajduk je bio u već dugoj potrazi za trenerom, a novi sportski direktor Mindaugas Nikoličius i u grčevitoj borbi s vremenom. Predsjednik Lukša Jakobušić možda i pod pritiskom nerealnih očekivanja koje je dijelom i sam sebi nametnuo. Međutim, čovjeku na njegovoj poziciji ambicioznost je vrlina, ne mana. Pa čak i pretjerana. Pucaš visoko, pa što pogodiš. Letargiji je ulaz zabranjen. Naravno, pod uvjetom da se uopće „pogodi”. Jer (l)ako se povećana očekivanja javnosti vrate kao bumerang…

Nije Tramezzani trener CV-ja za past po podu. Ima solidnu biografiju, ali ništa više od toga. Ključ je možda u riječima Nikoličiusa kojima ga je opisao „karizma”, „energija”. Ali budimo realni, nije ni Hajduk nešto posebno poželjna destinacija da bi tu sad sletio netko s recimo A liste hrvatskih trenera koji su možda bili prvotna meta.

Hajduk nema rezultat, već dugo. Nema ni novca, već dugo. Slijedom nedostatka onog prvog povezanog s onim drugim Hajduk je i sve manji izlog za idući trenerski korak. Mada se događaju iznimke od pravila, poput one povratka Igora Tudora, već u inozemstvu etabliranog, ali pokazalo se da ni to ne mora uvijek biti dobitna kombinacija. A Hajduk ima – pritisak.

Tramezzani je u Švicarskoj Lugano s osmog mjesta doveo do trećeg i grupne faze Europske lige, a s Apoelom iz Nikozije je bio prvak Cipra. Međutim, u posljednja dva angažmana u zadnjih godinu i pol doživio je fijasko. U Livornu u Serie B u sedam susreta nije slavio, a na klupi Siona je izdržao samo trinaest kola. Ukupno po transfermarktu u prosjeku se zadrži u klubu četiri mjeseca!

Zaključili bi možda da se po tome uklapa u Hajduk gotovo savršeno kao šesti trener u zadnjih godinu i pol, ali nije nam do zafrkancije. Kao i Hajduku, i Tramezzaniju je ovo prilika da se vrati na pravi put, ali po pitanju trenerske karijere. Očito nije bilo novog adekvatnog posla u Italiji, prihvatio je preuzeti Hajduk četiri dana prije početka nastavka prvenstva. To mnogo govori. Za trenera vjerojatno najgori mogući tajming. Momčad nije selektirao, ni uigravao, a vodi je već prekosutra.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close