BusinessVečernji list

Franck preradio 700 tona cikorije s hrvatskih njiva

Tijekom ovogodišnje kampanje u Bjelovaru prerađeno je ukupno 700 tona domaće cikorije vrhunske kvalitete, koju je i ove godine za Franck proizveo kooperant Marijo Puškarić, vlasnik najboljeg OPG-a u Hrvatskoj u 2018. u izboru “Zlata vrijedan” Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede. 
Franck


PROMO
Franck nastavlja s investicijama i u uvjetima pandemijeNakon primarne prerade, odnosno vađenja i dopreme, rezanja, sušenja te skladištenja u pogonu u Bjelovaru, koji je za tu namjenu otvoren još 1900. godine, dobiveno je oko 220 tona suhe sirovine. Sušene kockice cikorije se prže, melju i pakiraju u klasične kavovine ili se pak, prema provjerenim recepturama, miješaju sa žitaricama i ječmenim sladom od čega se dobiva beskofeinski napitak, bogat inulinom i drugim vrijednim sastojcima, koji je sve popularniji među djecom i odraslima.

Iz Francka kažu kako stalno osluškuju potrebe modernih potrošača te su se s ponudom napitaka iz te kategorije dodatno prilagodili današnjem brzom načinu življenja koji stavlja naglasak na brigu o zdravlju i prehrani.
Franck


PROMO
Franck proizvodi dostupniji nego ikada – posjetite webshopNaime, uz klasične napitke poput Divke i Kneippa, lansirana je i linija instant-napitaka od žitarica i cikorije Bianka, a od prošle godine i Bianka Classic BIO. Ističu kako su svi sastojci organskog porijekla i proizvedeni u skladu s uvjetima i strogim propisima za organski uzgoj EU.
Zaprati kanal Večernjeg | Autor :


Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close