BusinessVečernji list

Fortenova u ekskluzivnim pregovorima s tvrtkom Nomad Foods oko Leda

Postupak prodaje Leda plus, Leda Čitluk i Frikoma, kompanija koje uz još nekoliko manjih povezanih društava čine poslovno područje zamrznute hrane Fortenova grupe, ulazi u završnu fazu. Nakon što je nekoliko interesenata odradilo dubinsko snimanje, proces se nastavlja ekskluzivnim pregovorima s tvrtkom Nomad Foods. Ta je britansko-američka kompanija nakon detaljnog snimanja očito izašla s najboljom ponudom i izborila ekskluzivitet daljnjih pregovora.U SKLOPU BELJA
Fortenova preuzela osječku mljekaru: ‘Otvaramo novu perspektivu za Slavoniju’Poziv za tzv. due diligence inicijalno je bio upućen i norveškoj Orkli te konzorciju češke investicijske kompanije Emma Capital i grupacije J&T, a u domaćim se poslovnim krugovima spekuliralo da se u igru bila vratila i Podravka.

Iz Fortenova grupe potvrdili su da su odlučili krenuti u sljedeću fazu procesa ulaskom u ekskluzivne pregovore s Nomad Foodsom, a James Pearson, izvršni direktor za financije pritom ističe kako je riječ o kompaniji s izvrsnim investicijskim i operativnim postignućima i jasnim fokusom na segment zamrznute hrane u Europi.

“Ima još, naravno, jako puno posla te treba ispuniti niz uvjeta prije nego što postignemo konačni dogovor, ali svakako očekujemo da ćemo u tome uspjeti”, naglašava Pearson.
Ledo


PROMO
Uspješna poslovna godina za Ledo – 32 nova proizvoda i 2 prestižne nagrade, posljednja novost velike King čašeFabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe kaže pak kako Fortenovin “krajnji cilj, osim maksimiziranja vrijednosti, i dalje ostaje zaključenje transakcije sa strateškim partnerom koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju poslovnog područja zamrznute hrane te prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i ljudi koji u njoj rade”.

Ova je transakcija za Fortenovu, kaže, dio procesa optimizacije kapitalne strukture koji će joj omogućiti daljnji razvoj. Faza ekskluzivnih pregovora trebala bi biti dovršena krajem prvog kvartala potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom slučaju za zaključenje transakcije trebalo bi još samo ishoditi regulatorna odobrenja, pa bi njezino konačno dovršenje bilo realno očekivati tijekom ljeta.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close