BusinessVečernji list

Fortenova prodala Kompas, najveću destinacijsku menadžment kompaniju na ovim prostorima

Fortenova grupa i Springwater Capital (“SWC”) potpisali su sporazum o kupoprodaji Kompasa d.d. Ljubljana i Kompasa d.o.o Poreč, priopćili su iz Fortenove.ODLUKA POČETKOM 2021.
Amerikanci, Izraelci, Francuzi i Šveđani podnijeli ponude za borbenu eskadriluKompas mreža jedan je od najstarijih i najvećih organizatora individualnih i grupnih putovanja na području Adria regije te je i najveća destinacijska menadžment kompanija na ovim prostorima. U 2019. godini preko milijun putnika je koristilo široku lepezu turističkih usluga Kompas mreže te ostvarilo preko šest milijuna noćenja, ističu.

SWC pak ima dubinska znanja kad je riječ o investicijama u turističkom sektoru te posjeduje investicije u Španjolskoj, Portugalu i Belgiji, što uključuje četvrtu najveću kompaniju u sektoru putovanja u Španjolskoj i najveću mrežu putničkih agencija u Portugalu.
Alan Sumina i Zoran Vucinic


GOSPODARSTVENIK GODINE
Nanobitove igrice igra više od 10 milijuna ljudi diljem svijeta– Ovom transakcijom će Fortenova grupa u većoj mjeri zaključiti proces izlaska iz turističkih investicija koje su predstavljale značajan segment našeg nematičnog poslovanja iz kojeg uspješno sukcesivno izlazimo tijekom cijele ove godine. Vrlo smo zadovoljni što smo za Kompasovu mrežu i njezine zaposlenike pronašli izvrsnog strateškog partnera koji ima vrlo jaku ekspertizu i znanje u turističkim operacijama i koji će dalje investirati i jačati biznis. Vjerujem da će ova transakcija donijeti značajne koristi postojećem biznisu i zaposlenicima kojima bih se, u ime Upravnog odbora i Izvršnih direktora Fortenova grupe, želio zahvaliti na njihovoj izrazitoj posvećenosti i radu u iznimno izazovnoj godini za turistički sektor – rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe, ističući kako izlazak iz investicija koje ne predstavljaju matično poslovanje, Fortenovi omogućuje fokusiranje na jačanje osnovnih biznisa – maloprodaje, prehrane i poljoprivrede, kao i pojednostavljivanje njihovih organizacijskih i upravljačkih struktura.

Transakcija će biti formalno zaključena nakon što slovenska Agencija za tržišno natjecanje odobri koncentraciju SWC-a i Kompasa.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close