BusinessVečernji list

Flixbus obustavlja linije u tri europske zemlje: ‘Treba reagirati na trenutačnu situaciju’

Prijevoznička tvrtka FlixBus i FlixTrain, zbog pandemije koronavirusa, obustavljaju svoj promet od 3. studenog u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. 
U Hrvatskoj 2.776 novih slučajeva koronavirusa u protekla 24 sata


BORIS BECK
‘Zarazit će svi – osim onih koji su prije toga umrli’Iz tvrtke se nadaju kako će s radom nastaviti u prosincu, a suosnivač i izvršni direktor André Schwämmlein rekao je kako ovakvu odluku nije bilo lako donijeti, prenosi Fenix magazin

“Napokon, naši načini prijevoza dva su najsigurnija načina prijevoza čak i u vrijeme korone. Ipak, treba reagirati na trenutačnu situaciju. Pozorno pratimo situaciju, i na žalost, već u listopadu je opala potražnja za putovanjem”, rekao je Schwämmlein.
gordan lauc


‘MORAMO BITI OPREZNI’
Lauc: Sad je najopasniji trenutak, možemo očekivati dvostruko više umrlihSchwämmlein je rekao i kako nije bilo moguće održavati željeznički promet FlixTraina iz ekonomskih razloga. S druge strane, Deutsche Bahn AG (Njemačka željeznica) održava poslovanje uglavnom bez ograničenja.

“Nažalost, njemačka savezna Vlada ponovno propušta priliku podržati privatni sektor mobilnosti tijekom krize”, kritizirao je Schwämmlein te naglasio kako u tvrtki razmišljaju o koncentraciji na druga tržišta na kojima su privatni prijevoznici izloženi poštenoj konkurenciji. 

VIDEO Prijevoznici blokirali prometnice: Dosta nam je, ministarstvo se oglušilo na sve molbe

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close