TehnologijaVečernji list

Ericsson dobio narudžbu velikih britanskih gradova za opremanje mreže 5G

Švedski Ericsson izvijestio je u srijedu o narudžbi opreme za mobilnu mrežu nove generacije 5G koju će britanski BT graditi u nekoliko velikih gradova, uključujući London, Edinburgh, Belfast i Cardiff.

Vijest o narudžbi, čija vrijednost nije objavljena, nadovezuje se na srpanjsku najavu vlade u Londonu da će od kraja 2027. godine potpuno zabraniti opremu kineskog Huawei Technologiesa u mrežama u Britaniji.
Ilustracija


KIBERNETIČKA SIGURNOST
5G mrežu gradi Ericsson, a ne HuaweiNakon što oprema bude isporučena, Ericsson će upravljati otprilike polovinom BT-ovog 5G prometa, navode u švedskoj kompaniji, dodajući da će također modernizirati postojeće 2G i 4G mreže.

Narudžba je ojačala odnos s BT-om, objavio je predsjednik i izvršni direktor Ericssona Borje Ekholm.

„Uspostavom 5G-a na tim ključnim područjima ponovo ćemo pokazati tehnološko vodstvo na gusto naseljenim i prometnim mjestima“, ustvrdio je Ekholm.DAVOR IVANKOVIĆ
Rat zbog 5G stigao je i do naših malih mistaBT je prošlog mjeseca potpisao ugovor s Ericssonovim konkurentom Nokijom o isporuci opreme za 5G mreže za više gradova u Britaniji, kao i za ruralna područja. Prije toga koristio je Huaweijevu opremu.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close