Crna kronikaSlobodna Dalmacija

Epilog slučaja koji je zgrozio Srbiju: zbog otmice i zlostavljanja 12-godišnje djevojčice osuđen na doživotni zatvor

Ninoslav Jovanović (48) iz Malče u Srbiji osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola kod Niša.

Presuda je prvostupanjska i donesena je na Višem sudu u Nišu, uz nazočnost obitelji oštećene maloljetnice, kao i brojnih novinara. Osuđeni nije bio na čitanju presude, javlja N1.

Jovanović je za otmicu djevojčice osuđen na 11 godina, a ukupno na doživotnu.

U obrazloženju presude kaže se da je on bio svjestan toga što čini.

Određen mu je pritvor dok ne bude prebačen u zatvor.

Jovanović je bio optužen da je u prosincu 2019. oteo i deset dana zlostavljao djevojčicu.

Presuda je izrečena upravo na godišnicu od dana kada je Jovanović uhićen na groblju u Malči, nakon potjere u kojoj je sudjelovalo oko 800 policajaca, žandara, izviđača i drugih građana.

Zbog zaštite interesa maloljetne žrtve, suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a novinari su bili u sudnici samo na izricanju presude, ne i čitanju obrazloženja.

Tijekom glavnog pretresa saslušani su psihijatri koji su vještačili uračunljivost otmičara i liječnici koji su vještačili tjelesne ozljede djevojčice, ali i posljedice koje je otmica ostavila na njenu psihu.

U posebnom odjeljenju Višeg suda iskaz je dala i djevojčica.

Prema također neslužbenim informacijama, Jovanović je na suđenju svoj zločin pravdao neuračunljivošću i alkoholiziranošću, a pokušavao je i umanjiti težinu ozljeda koje je naneo devojčici.

Jovanović je zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja djevojaka već proveo 22 godine u zatvorima diljem Srbije.

Dvanaestogodišnju djevojčicu oteo je 20. prosinca 2019. u Brzom Brodu na putu do škole, a pronađena je devet dana kasnije u Pasjači.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close