Slobodna DalmacijaSport

Englezi na mukama: gube utakmicu ako njihov protivnik ne može slobodno ući u zemlju, druga opcija je neutralni teren

Pred nama je nova “tura” reprezentativne akcije. Za neke doigravanje za plasman na Europsko prvenstvo nagodinu, dok će većina igrati dvoboje Lige nacija. Pandemija koronavirusa i dalje ne popušta stisak, a u nekoliko zemalja opet su na snazi oštrije mjere.

Najgore bi ovom prilikom mogla proći Engleska čija im je vlada dobrano zakomplicirala situaciju.

Naime, “Gordi Albion” trebao bi 18. ovog mjeseca na Wembleyu odigrati susret elitne skupine Lige nacija s Islandom koji će samo tri dana prije gostovati u Danskoj. Problem se krije u tome što britanske vlasti u sklopu novih mjera ne dopuštaju ikakve dolaske iz Danske. Pregovori između Engleskog nogometnog saveza i vlade traju i dalje, no čini se kako iznimke za sportaše neće biti.

I što sada? Prema pravilima, Englezi će utakmicu izgubiti s 0:3 ako njihov protivnik ne može slobodno ući u zemlju. Druga opcija je organiziranje susreta na neutralnom terenu. Tu je u pomoć priskočila Albanija stavivši svoj Air Albania stadion u Tirani na dispoziciju. Tamo su mjere znatno blaže, no kako navode engleski mediji – Savezu se ipak više sviđa kraći put do Njemačke koja bi također mogla biti rješenje ove zavrzlame.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close