Slobodna DalmacijaSport

Edy Reja: Eto, kad ja ne dolazim jer nisam slobodan, neka je to Tramezzani. Uspjet će on!

– Paolo će znati lansirati mlade, otvorit će im vrata. U to sam siguran. Makar nije više „giovanotto”, mladić, ovo je i za njega veliki izazov u koji će ući s mladenačkim entuzijazmom – javio nam se Edy Reja, talijanski stručnjak slovenskih korijena, sada izbornik Albanije, a ujesen 2009. i trener Hajduka kojeg pamte svi samo po dobru.

Mister Reja bi zacijelo volio da je na mjestu Tramezzanija, znamo koliko mu je srcu prirastao Hajduk srcu, priznaje nam to:

– Uvijek sam se mislio jednog dana vratiti u Hajduk, ali izgleda da ću karijeru završiti kao izbornik Albanije. Neka sad Tramezzani u Hajduku napravi sve ono što sam ja htio. Podići mlade, valorizirati taj slavni Hajdukov proizvod, baštinu što mu izvire iz omladinskog pogona. I da će ostvariti kvalitetan rezultat. Paolo je elokventan je i simpatičan, svidjet će se okolini. I zna raditi. Na kraju je ipak najvažniji rad na terenu i vođenje utakmica.

Tramezzani je bio igrač pod paskom Edy Reje:

– Bilo je to davno, davno, on je iz Intera bio posuđen u Cosenzu, u drugu ligu, gdje sam ja tek počinjao. Znate koliko je tu godina prošlo… Bolje da ne spominjemo. Volio bih i da mi se javi, da mu prenesem svoja iskustva. On je stekao međunarodno iskustvo jer je bio i kao igrač u Engleskoj, a radio je u mnogim zemljama, bio je i u stožeru Albanije prije mene. On nije trener diktator, vrlo je demokratičan. Ni ja nisam bio diktator, volio sam pričati s igračima, takav je i on. Jedno je autoritet, a drugo diktat. On će prići igračima s ljudske strane i puno s njima razgovarati. To znam sigurno. Nije lako bit ni prvak Cipra, i to je referenca. U Livornu mu nije išlo jer je unaprijed sve bilo već kompromitirano. Neka ga je Hajduk izabrao, a Paolo će vidjeti kako je Hajduk važna scena, ima šarmantnu povijest i duboku priču, mogao bi to biti uspješan brak. Eto, kad ja opet nisam došao, nisam ni slobodan, neka je to Tramezzani. Želim mu sreću, uspjet će on! – rekao nam je Reja.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close