AutoVečernji list

Dva japanska proizvođača od 2025. prodavat će samo električne i hibridne automobile

Japanski proizvođač automobila Nissan u Kini od 2025. godine namjerava prodavati samo električna vozila ili automobile s hibridnim motorima, izvijestio je u nedjelju japanski poslovni portal Nikkei.

Nissan do tada u Kini planira predstaviti devet modela koji će biti potpuno električni ili hibridni. Pozadinu toga poteza Nikkei vidi u planovima Pekinga da do 2035. godine osigura da sva vozila koja se prodaju u zemlji udovoljavaju strožim ekološkim zahtjevima.
71st anniversary of the founding of the People's Republic of China


NOVI PUT NAJVEĆEG ZAGAĐIVAČA
Nova kineska petoljetka: zaokret prema zelenoj ekonomijiJapanski koncern namjerava proširiti i proizvodni kapacitet u Kini za oko 30 posto, do dva milijuna jedinica. Tvrtka želi povećati i svoj udio električnih vozila koja se prodaju u Kini sa sadašnjih dva na 23 posto tijekom sljedeće tri godine.

Na japanskom tržištu Nissan sada prodaje električni hatchback Leaf s dometom od 250 do 270 kilometara. Nagodinu započinje serijska proizvodnja crossovera Ariya s moćnijim baterijama, što će omogućiti automobilu, ovisno o modifikaciji, domet od 340 do 500 kilometara s jednim punjenjem.

Još je jedan japanski proizvođač automobila – Toyota, objavio je da do 2025. godine planira potpuno ukinuti benzinska ili dizelska vozila za domaće tržište, koja će zamijeniti hibridima, električnim vozilima i automobilima na vodik.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close