AktualnoSlobodna DalmacijaSvijet

Društveni život u vrijeme pandemije: bez potvrde o negativnom testu na koronavirus Austrijanci neće moći u kazalište, hotel ili bolnicu

Austrijski parlament odobrio je u četvrtak vladi uvođenje obveznog negativnog testa za odlazak u kazalište, bolnicu ili za rezervaciju hotela, unatoč suzdržanosti nekih gospodarskih udruga.

Vladajući konzervativni zastupnici u koaliciji sa Zelenima glasali su za to da vlada Sebastiana Kurza uvede tu mjeru nakon treće karantene koja završava 24. siječnja. 

Za odluku su bili i oporbeni socijaldemokrati omogućivši potrebnu dvotrećinsku većinu, a krajnja desnica je bila protiv. 

Austrijska gospodarska komora je ranije objavila da je skeptična u pogledu te mjere u kafićima, hotelima i restoranima koji su sada zatvoreni. 

Vlada također želi uvesti obavezan negativni test na koronavirus pri ulasku u bolnicu za liječenje drugih bolesti, osim covida-19.

Uglavnom pošteđena u prvom proljetnom valu pandemije, Austija ne uspjeva smanjiti broj zaraženih iako je nakon Božića odredila treću karantenu od početka pandemije.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close