AktualnoSlobodna Dalmacija

Dora Fišter iz showa ‘Zvijezde pjevaju‘ lako nosi ‘teret obiteljske slave‘, priča nam: Moja djeca znaju ludjeti na žiri, ali me i ‘pokopati‘!

Ona kao da je bila preodređena za umjetnost. Njezin preci ostavili su na tom polju debelog traga, pa se čini gotovo nemogućim da i ona nije krenula tim putem.

U obiteljskom stablu Dore Fišter mnogo je slavnih; primjerice djed Tito Strozzi, glumac, redatelj, pisac, potom baka, glumica Eliza Gerner, a tu su još i Maja Strozzi Pečić, Boris Papandopulo

Lijepa glumica često ističe da više ne osjeća pritisak obiteljskog pedigrea, a svoju kreativnost iskazuje na brojnim poljima. Gluma je samo jedan segment.

Doru, koja je zbog majčinstva na nekoliko godina stavila karijeru na “off”, posljednjih vikenda gledamo u showu “Zvijezde pjevaju” gdje zajedno s mentorom Bojanom Jambrošićem uveseljava brojne fanove. A dogurali su daleko…

Premda ste isticali kako ste se borili s tremom, vaši nastupi u showu “Zvijezde pjevaju” često su dobivali palac gore i sada se čini da biste lako mogli dogurati do samog kraja showa.

Ako zanemarite početnu tremu, što vam je u showu bio najveći izazov, koja izvedba je bila najteža i koliko vam je od pomoći vaš partner Bojan Jambrošić? Je li katkad bio i strog ili je uvijek nekako blag, kakvim se doima?

– Pa evo, stigli smo do polufinala i za mene je to već pobjeda! Trebalo je pobijediti tremu, pjevanje sa profesionalnim bendom, ponekad pjevanje pjesama koje ne poznaješ baš najbolje, a možda je najveći izazov bio ostati u koncentraciji jer smo snimali dvije emisije tjedno. Bilo je prilično stresno.

Bez Bojana si ne mogu to ni zamisliti. On je bio stup i oslonac. Za neke me stvari baš “pilao” i inzistirao, ali uvijek na blagi način.

Znači, blago uporan.

Imate troje djece – 12-godišnju Evu, devetogodišnju Juliji i šestogodišnjeg Andreja. Što oni kažu na vaše izvedbe, kakvi su kritičari?

– Komentari su razni. Smiješni su kad se uzrujaju jer je žiri nešto kritizirao, a oni misle da je bilo baš dobro. Tako su slatki. Ali znaju me iskritizirat bez pardona i tada su stroži od žirija.

Nakon ovog iskustva, kad ste već probili led, bi li pristali sudjelovati i u nekim drugim sličnim ili makar srodnim projektima tipa “Ples sa zvijezdama”, “Tvoje lice zvuči poznato”…?

– Pa, da. Zašto ne? Sigurno bi bilo lakše.

Da se vas pita kome biste vi dodijelili pobjedu?

– Jako je to nezahvalno reći. Meni su svi parovi fenomenalni. Možda su tu nijanse u pjevanju, ali kad poznajete ljude iznutra, onda vidite i njihove neke druge kvalitete koje su itekako važne za bivanje na sceni.

Za svakoga navijam i sigurna sam da će pobijediti onaj par koji će to najviše zaslužiti.

Premda ste glumili u nizu kazališnih i filmskih uloga, ona u seriji “Odmori se, zaslužio si”, nekako se najviše urezala u pamćenje mnogima, doduše serija je i trajala nekoliko godina i voljele su je sve generacije…

Priželjkujete li opet neku sličnu seriju ili vas sada više privlače neke druge stvari?

– To bi bilo divno! Prekrasno je kad se tako poklope stvari. Dobra uloga, u uspješnoj seriji s odličnim kolegama. To je svakom glumcu privlačno. A serija “Odmori se, zaslužio si” posebno se urezala u moje srce.

Nažalost, puno glumaca iz te serije nije više među nama. Smrt Vere Zime sve nas je duboko pogodila, tim više što je tek nedavno umro Ivo, a prije njega Pređo Vušović i Čedo Martinić, a nitko od njih nije baš tako star. To je bio najuži dio ekipe, i to ne baš tako davno, a pola ih više nema. Strašno mi je to.

Volim karantenu

Radite i na nekim scenarijima… Što je s tim?

– Premalo sam posvećena tome, ali u tim pauzama nastalo je nešto materijala. Vidjet ćemo.

Osim što ste glumica, nije vam strano ni sviranje klavira, kao i neki drugi oblici umjetnosti. Namjeravate li se ozbiljnije okušati i u nekim drugim umjetničkim segmentima?

– Završila sam školu primijenjenih umjetnosti i godinama sam kroz šolovanje bila u vodama likovnih umjetnosti. Onda je došla gluma i fokus se promijenio. Ne kažem da se neće opet, ali prije bih rekla da se sve to isprepliće i da jedno ne isključuje drugo.

Pandemija ima milijun loših strana, ali mnogima je koristila da otkriju ili razviju neku svoju kreativnu stranu. Je li kod vas bilo inspirativnih “izleta”, nekih novih ideja…

– Meni karantena nije strana. Ja sam svoju karantenu imala godinama. Dobro, možda malo pretjerujem, ali skoro pa tako. Kad imate malu djecu onda je najpraktičnije biti doma, naročito ako ih je više.

Volim karantenu. Ona je prilika za posvetiti se sebi i stvarima koje inače ne stignete. Mene je recimo “puklo” na čišćenje i raščišćavanje. A kreativnost je ionako uvijek prisutna.

Nedavno ste objavili da ste se suprug i vi razišli. Koliko je izazovno sama “hendlati” na sto frontova s troje djece, kakav ste organizator, ostane li što slobodnog vremena?

– Oboje smo dobri organizatori, a i djeca su već samostalnija.

Kako izgleda jedan vaš idealan dan?

To je dan u kojem se nešto radilo, dobro pojelo i ljubilo.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close