KulturaVečernji list

Dokumentarac o ljubavi dvije časne sestre dolazi u kina

Nagrađivani dokumentarac igrat će u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Puli, Čakovcu,  Varaždinu i Rijeci, a nakon toga i u drugim kinima diljem Hrvatske.pronađene snimke otkrivaju
Komunisti su ga otjerali iz Jugoslavije, a njegov najbolji film zabranili na suđenju u kinodvoraniDobitnik nagrade publike na Zagreb Doxu, gdje je imao svjetsku premijeru, rekonstruira put dviju djevojaka od njihova zaređenja u potrazi za duhovnijim i boljim životom, slučajnog susreta na katoličkom okupljanju u Zagrebu, preko razočaranja i neugodnih iskustava koje su doživljavale unutar institucije, do odluke života da napuste samostan.

Razočarane Crkvom, seksualnim i psihičkim zlostavljanjem koje se ondje događalo, u potrazi za ljubavlju donose najtežu odluku – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Film prikazuje istinite događanje, no uz igrane scene – vjerodostojan prikaz događaja postignut je uz pomoć time-lapse sekvence fotografija – događaji su rekonstruirani na temelju fotografija, dnevnika i videa iz njihovih privatnih arhiva.

Glume Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta Ramljak. hit serija snimana u hrvatskoj
Naoružani hipiji i krvoločni seks manijaci u bućkurišu postapokaliptične EuropePrva projekcija najavljena je za 1. ožujka, za zagrebačko kino Kinoteka, nakon čega će su na redu Kino Gaj Varaždin (5. ožujka.), zagrebačkom kinu Tuškanac (11. ožujka.), Centru za kulturu Čakovec (19. ožujka) Kino Forum Zagreb (19. ožujka), Kino Valli Pula (26. ožujka) te Art kino Rijeka (1.travnja). 

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close