BusinessSlobodna Dalmacija

Do 15. studenog 2020. prijave za Smart City Challenge hackathon, ovogodišnje izdanje u online formatu

Maratonsko natjecanje Smart City Challenge hackathon održat će se od subote 21. studenog do nedjelje 22. studenog u sklopu Global Entrepreneurship Week-a. Sudionici će imati 24 sata bez pauze za razvijanje rješenje (prototipa) u jednom od zadanih izazova: Internet stvari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.

Na tom natjecanju studenti, programeri, poduzetnici i dizajneri, zainteresirani za stvaranje svog grada boljim mjestom, mogu se okupiti u multidisciplinarnim timovima kako bi zajednički izgradili inovativna rješenja za pametnije gradove. Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju.

Organizatori su Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Poduzetnički centar Split i tvrtka Lil Code Lab., u suradnji s Gradom Splitom. Najbolji timovi će podijeliti nagradni fond od 20.000 kn.

Organizatori naglašavaju kako je program razvijen u suradnji s projektom UIP – 2017 – 05 – 7625: Korisniku orijentiran (re)dizajn procesa i modeliranje informacijskih sustava na primjeru smart city usluga, a koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost.

Ovogodišnje izdanje hackathona, zbog pandemije koronavirusa, održat će se u online formatu, preko platforme Microsoft Teams.

Nakon natjecanja, timovi će imati na raspolaganju dodatnih 5 minuta vremena za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati.

-Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz inkubator. Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku partnera uključenih u projekt – poručuju organizatori.

Prijave traju do 15. studenog 2020. Broj sudionika je ograničen, a rezultati prijava će biti objavljeni 16. studenog. Natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja granica postavljena na 18 godina starosti.

Prijave za natjecanje vrše se putem linka: http://spi.efst.hr/smart-city-challenge/

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close