Slobodna DalmacijaSplit

Djelatnici ‘Parkova i nasada‘ orezali golemi brijest u Parku Emanuela Vidovića: Trebalo mu je rasteretiti krošnju kako bi bio siguran za prolaznike

U Parku Emanuela Vidovića nije oborena sekvoja, ali zato jest jedan od najvećih, ako ne i najveći brijest u gradu. Pitate se zašto?

Kako nam je kazao Gordan Tahirbegović, voditelj Odjela održavanja gradskog zelenila u “Parkovima i nasadima”, stablo je orezano u tzv. treće rašlje u svrhu rasterećenja mase krošnje ili, laički rečeno, kako bi bilo sigurno za sebe i prolaznike kroz park.

– Na taj način preveniramo lomove zbog vjetra i opasnost za prolaznike i korisnike parka. Sve u svemu, riječ je o redovitom poslu zimske rezidbe stabala – kazao nam je Tahirbegović i dodao kako su brijestovi zasađeni uglavnom u starijim gradskim kvartovima – na Spinutu, Mejama, Bolu i Bačvicama.

Djelatnici ove komunalne tvrtke nakon Parka Emanuela Vidovića planiraju očistiti i prorijediti borove u Lovretu te sofore kod zgrade naše Slobodne Dalmacije, kao i one u Ulici Domovinskog rata, najavio je naš sugovornik.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close