Crna kronikaSlobodna Dalmacija

Dio zida se odlomio, pao na nesretnog mladića i usmrtio ga.‘Kristijan je bio dobričina, stradao je u nesebičnoj namjeri da pomogne drugima‘

Dobričina od čovjeka, opisuju prijatelji Kristijana Dobrinića Pepu (34), volontera, koji je danas poginuo u Sisku.

Pepa, iz sisačkog predgrađa Galdovo, je s dvojicom prijatelja pokušavao srušiti zid napuštene kuće, s kojega su cigle padale u susjedno dvorište. Dio zida se odlomio, pao na nesretnog mladića i usmrtio ga.

– Cigle su padale u dvorište kuće u kojoj živi obitelj s troje djece. Trese non stop, oni ne mogu istrčati iz svoje kuće jer ovaj zid samo što se nije srušio – pokazuju nam Pepini prijatelji na zid kuće u izgradnji visok četiri metra.

Vlasnici te kuće ljudi su iz Banja Luke i kuća u istom stanju stoji već godinama.

– Ne samo što je ruglo, nego smo uvijek govorili da je opasna. Sad se pokazalo i smrtonosna – kaže nam susjeda Nada.

– Pepa je nakon potresa odradio dvjestotinjak kuća, povremeno je radio na građevini i nije ovdje došao nepripremljen – kaže nam njegov prijatelj, koji moli da mu ne spominjemo ime. Žao bi mu bilo, kaže, da se Pepu spominje u kontekstu „nepripremljenih volontera“.

– On to sigurno nije bio, znao je što radi, ali ta je kuća bila opasna i dosad, a kamoli nakon tako jakog potresa – kaže.

Susjedi su vidjeli trojicu mladića kako od ranog jutra spuštaju cigle opasnog zida.

– Kad sam krenuo na posao pozdravio sam ih. Spuštali su ciglu, radili… Evo, sad sam se vratio i čuo da je jedan od njih poginuo. Strašno. Stradao je u nesebičnoj namjeri da pomognu drugima – rekao je Stjepan Tumpak.

Nesebične volontere vidjela je ujutro i susjeda Gordana Zrnić.

– Puno i teško su radili. Ciglu po ciglu su spuštali tu na deku. Bože moj, kakva žalost – kaže gospođa Gordana.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close