Slobodna DalmacijaSport

Dinamo je prošle godine zaradio silan novac: brojke nisu poslovna tajna, ali su zanimljive za cjelovito sagledavanje maksimirske ‘korona afere‘

Gotovo pola sata trudio se Krešimir Antolić uvjeriti gledatelje na HRT 4 kako Dinamova Uprava (koju čine predsjednica Vlatka Peras, te Amra Peternel i on) radi posve autonomno. Bez ‘’diktata iz Međugorja’’. 

– Mi smo autori mjera za smanjenje primanja u GNK Dinamo. Odgovorni smo i kompetentni. Ne radimo po nalozima ili zapovijedima Zdravka Mamića kako neki mediji to pokušavaju prezentirati javnosti – autoritativno je zborio Antolić. 

Uvjeravao je navijače maksimirskog kluba kako će Uprava naći zajednički jezik s igračima i trenerom oko smanjivanja plaća. 

Ali, 12 sati kasnije, na Facebook profilu Zdravka Mamića pojavio se materijal koji posve komprimitira Dinamovu Upravu i negira Antolićeve tvrdnje. Savjetnik Dinamove Uprave ‘’na privremenom radu u inozemstvu’’ objavio je cifre koje su tijekom proteklih 20 mjeseci isplaćene treneru prve momčadi Nenadu Bjelici i njegovim pomoćnicima. Sveukupno, GNK Dinamo je stručnom stožeru isplatio 37.288.550,80 kuna. Najviše je dakako dobio Bjelica – 24.385.673,01. 

Javno objavljivanje poslovnih tajni slučaj je bez presedana u povijesti maksimirskog kluba! Mnogi su pratitelji Mamićevog Fb profila međutim konstatirali kako u svojim nastojanjima savjetnik Uprave ipak nije bio skroz transparentan. Nije, naime, objavio kolika je primanja u proteklom razdoblju imao šef sportskog sektora u GNK Dinamo (Zoran Mamić). 

I dok je Antolić navijačima ‘’modrih’’ ponudio nadu u sretan rasplet kaotičnog stanja u klupskim odnosima, Mamić je svoje obraćanje pratiteljima na društvenim mrežama završio riječima – Game Over! Igra je gotova!

Poruka je jamačno upućena Bjelici. Uostalom, Mamićev je post i objavljen s ciljem difamacije trenera prve momčadi. 

Sada trener Dinama (ili netko od smijenjenih članova stručnog stožera) može uzvratiti upitom: koliko je Dinamo zaradio u posljednjih 20 mjeseci?

Prema podacima objavljenim na posljednjoj maksimirskoj Skupštini, Dinamo je samo tijekom 2019. uprihodio 382.435.429 kuna. Najveći dio u toj ‘’gomili para’’, sredstva su za plasman u osminu finala Europske lige i sudjelovanje u Ligi prvaka,  te za nastup Dinamovih igrača na SP-u u Rusiji. 

Prema procjenama Transfermarkta, vrijednost nogometaša Dinama porasla je (u prosjeku) oko 40%. Indikativan je primjer Danija Olma. Kada je Bjelica u svibnju 2018. došao u Maksimir Olmo je vrijedio (prema Transfermarktu) 3,5 milijuna eura. Dinamo ga je u siječnju ove godine transferirao u Leipzig za 18,5 milijuna (plus bonusi), a procijenjena vrijednost aktualnog reprezentativca Španjolske iznosi 35 milijuna eura.  

Navedene brojke nisu poslovna tajna, ali su zacijelo jednako zanimljive za cjelovitije sagledavanje maksimirske ‘’korona afere’’. Game Over!

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close