Jutarnji listVijesti

DAMIR KRSTIČEVIĆ I ANDREJ PLENKOVIĆ STIGLI U VLADU Hoće li premijer prihvatiti ostavku ministra obrane?

Nešto prije 9 sati u petak je u Banske dvore došao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, a koju minutu kasnije i premijer Andrej Plenković koji bi s njim trebao razgovarati pošto je podnio ostavku nakon što su jučer u zrakoplovnoj nesreći poginula dva pilota HRZ.a,

Da će se ujutro obaviti ovaj razgovor potvrđeno je Hini sinoć iz Vlade.

U tragičnoj nesreći pada školskog aviona ZLIN jučer su poslijepodne kod Biljana Donjih kod Zadra poginuli pripadnici Hrvatske vojske, natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić, polaznik letačke selekcijske obuke.

Ministar Krstičević je u svom obraćanju u zrakoplovnoj bazi Zemunik sinoć podnio ostavku nakon ove tragedije.

“Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kako ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i HV-a.

Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane”, rekao je Krstičević.

Novinarima je kazao da o ostavci nije obavijestio premijera Andreja Plenkovića, no njih dvojica sinoć su razgovarali telefonski.

Iz Vlade su izrazili najdublju sućut obiteljima dvojice pripadnika HRZ-a koji su izgubili živote nakon pada zrakoplova.

Iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića nisu sinoć htjeli komentirati ostavku ministra Krstičevića, ali se očekuje da će predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružani snaga o tome očitovati danas.

Tags
Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close