AktualnoSlobodna Dalmacija

‘Čemu diskriminacija? Neke robne kuće rade, a neke ne mogu!‘: ogorčeni građani žale se na nepoštivanje mjera, provjerili smo sa Stožerom što se događa

– Sigurno ih je dvije trećine normalno radilo prošli tjedan, prije 1. svibnja. Turističke agencije, odvjetnički uredi, brojni drugi uredi… pa na svoje sam oči vidio.

Još su na drugom katu robne kuće Dobri, barem njih četvero bili s kavama u rukama – kaže naš ogorčeni sugrađanin koji tvrdi da je veliki dio poslovnih prostora prošloga tjedna unutar robne kuće ‘Dobri’ za klijente bio otvoren.

I Kalete, navodi, na Splitu 3, spadaju pod kategoriju robne kuće, no one su prošloga tjedna bile zatvorene. I Kalete, žali se, imaju poslovne prostore s izlazom na ulicu.

– Sve robne kuće spadaju u treću kategoriju relaksacija gospodarskih mjera, odnosno sva pravila koja važe za velike trgovačke centre važe i za robne kuće.

Slijedom navedenog Kaleta može početi s radom 11. svibnja 2020. – zalijepljena je jasna obavijest na vratima Kalete.

– Čemu diskriminacija? Kakva su to dvostruka mjerila? – pita se naš čitatelj.

Je li bilo kršenja mjera upitali smo i Stožer splitsko-dalmatinske županije, evo što oni kažu.

– Uputili smo dodatni izvid (danas, u četvrtak u 11:45 sati) u robnu kuću ‘Dobri’ te vas izvještavamo da su primjedbe građana neutemeljene.

U robnoj kući rade samo trgovine u prizemlju koje imaju zaseban ulaz s ulice, u što se možete i sami uvjeriti.

Napominjemo da u svim trgovačkim centrima, svi poslovni prostori koji imaju ulaz izravno s ulice mogu raditi, pa tako i spomenuti objekti – pojašnjavaju iz Stožera.

Hrvatska je ponedjeljak, 04. svibnja ušla u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera kojom je predviđeno postupno reaktiviranje zdravstvenog sustava i početak rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera, brijača i pedikera.

Vladinim planom predviđeno je da se u drugoj fazi postupno normalizira rad javnog zdravstvenog sustava, kao i privatnog zdravstvenog sustava, ali uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera.

U trećoj fazi popuštanja mjera, koja bi trebala krenuti od 11. svibnja, omogućava se okupljanje do deset osoba na jednom mjestu, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti te rad trgovačkih centara, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close