AktualnoSlobodna Dalmacija

Čelnici Hrvata iz BiH obnovit će jednu instituciju i kuće srušene u potresu: ‘Želimo pomoći kako bi pokazali zajedništvo bez obzira na to gdje živimo‘

Čelnici Hrvata u BiH najavili su u četvrtak da će obnoviti jednu državnu instituciju i izgraditi obiteljske kuće na potresom pogođenim područjima u Hrvatskoj.

To je dogovoreno na sastanku predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, županijskih premijera i čelnika više općina i gradova u BiH s hrvatskim državnim tajnicima Zvonkom Milasom i Nikolom Mažarom u Mostaru.

“Želimo iskazati pomoć Hrvata iz BiH području koje je pogodio užasni potres kako bi pokazali zajedništvo bez obzira na to gdje živimo”, rekao je Čović novinarima nakon sastanka.

Milas je zahvalio na solidarnosti Hrvata u BiH. “Hrvati BiH i Republike Hrvatske pokazali su zajedništvo jednako kao što je to bilo prije 30 godina u Domovinskome ratu”, rekao je.

Mažar je istaknuo da se već prvoga dana nakon potresa vidio na pogođenom području veliki broj registracija iz BiH. “Time se pokazalo da hrvatsko srce ne poznaje granicu“, rekao je i dodao da su tvrtke iz BiH donirale veliki broj kontejnera i kamp prikolica za privremeni smještaj lokalnog stanovništva.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close