BusinessVečernji list

Čak 69% građana u ovoj godini želi naći novi posao, 40% cilja na veću plaću

Ni pandemija ni potresi nisu Hrvate odvratili od donošenja novogodišnjih odluka. Mnogi u novoj godini žele okrenuti novu stranicu, kako onu kalendarsku tako i životnu, a većina od 79 posto kuje planove koji se odnose na posao i karijeru.
Dan nakon potresa u Petrinji i okolnim selima


Debeljak svaki dan na Banovini
Zlonamjerni kažu da vlada kaos. Mnogi su ljudima dijelili novac, samo sam ja imao peh da me snimeČak 69 posto od 2200 građana koje je anketirao Portal MojPosao u ovoj godini tako želi naći novi, a 40 posto ih cilja na povećanje mjesečnih prihoda. Odluke vezane za posao apsolutno dominiraju pa 38 posto anketiranih, recimo, planira profesionalno usavršavanje u 2021., a njih 19 posto i bolji balans između poslovnog i privatnog života.

Dio građana priželjkuje i pokretanje vlastitog biznisa ili pronalazak dodatnog posla, širenje mreže poslovnih kontakata, ali i uspostavljanje kvalitetnijih odnosa s kolegama. Manji broj ispitanih razmišlja i o odlasku u inozemstvo.
Sanacija posljedice potresa u centru Petrinje


DORH potvrdio
Uskok će žurno zatražiti od policije istragu o obnovi kuća na Baniji nakon rataŽene su, inače, sklonije od muškaraca donositi novogodišnje odluke, a podjednako ih se (ne)pridržavaju. Svoju lanjsku odluku vezanu za karijeru ispunilo je svega 30 posto ispitanika i osam posto manje nego 2019. Većina priznaje da nije računala na prepreke koje će se pojaviti usput, među kojima je i jedna koju se nije moglo predvidjeti, pandemija.

Svaki treći ispitanik usput je shvatio da mu donesena odluka nije toliko važna, petina priznaje da nije dovoljno dobro planirala, a svaka deseta anketirana osoba krivi izostanak podrške svoje okoline. Nekoliko postotaka odnosi se na one koji su zaboravili što su odlučili prije 365 dana.

VIDEO Započelo uklanjanje u potresu oštećenog dimnjaka Segestice

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close