Crna kronikaSlobodna Dalmacija

Brutalan sukob u obiteljskoj kući kod Drniša: pijan krenuo na brata mačetom i bajunetom!?

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 31. prosinca 2020. priveden državljanin Republike Hrvatske (1973.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo tjelesne ozljede iz članka 117. stavka 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona i kaznena djelo prijetnje iz članka 139. stavak 3. u svezi stavka 2. KZ-a, izvijestili su iz šibenskog Tužiteljstva.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 47-godišnjak 30. prosinca 2020. oko jedan sat u noći, u obiteljskoj kući u mjestu u blizini Drniša, u alkoholiziranom stanju, tijekom prepirke s bratom uzeo mačetu i bajunet te prišao bratu s leđa koji je sjedio za stolom te mu glavu pritisnuo o stol i udario ga šakom u rebra, a u daljnjem napadu ga je spriječila osoba koja je bila s njima u društvu. Osnovano se sumnja da je nakon nekoliko minuta ponovo nasrnuo na brata uhvativši ga rukama za odjeću prijeteći mu smrću, čime je kod oštećenika izazvao strah da će prijetnje ostvariti te mu je nanio tjelesne ozljede- kazali su u DORH-u.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja osumnjičenika, predložilo sucu istrage da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close