Slobodna DalmacijaTehnologija

Bojite se plaćanja karticom? Za on-line kupnju odsad koristite – bonove

Ako je i vas već privukla jednostavnost i brzina internetske kupovine, ali ne preferirate plaćanje kreditnim karticama, PaysafeCard bonovi mogli bi se u nekim slučajevima pokazati kao dobar izbor za vas.

Njima na siguran i anoniman način možete plaćati usluge na internetu, a nabaviti ih možete bez problema na kioscima Tiska ili u Petrolu u vrijednosti od 50, 100, 200 ili 500 kuna.

Stvar funkcionira ovako – svaki kupljeni bon sadrži PIN kod od 16 znamenaka koji služi kao elektronski novac prilikom transakcije.

Umjesto svih podataka s kartice, u slučaju PaysafeCard dovoljno je unijeti kod prilikom plaćanja u nekoj od više od tisuću on-line trgovina koje imaju ugovor s kompanijom. Ako planirate potrošiti nešto veći iznos, možete također kombinirati do 10 kodova.

Budući da pri ovakvom plaćanju ne morate navoditi osobne niti bankovne ili kartične podatke, nije čudno što sve veći broj korisnika u Europi prelazi na ovu metodu koja je kod nas još uvijek u procesu afirmacije.

Ovaj je način plaćanja posebno praktičan kad je u pitanju nabava dodataka u sklopu raznoraznih on-line igara koje posebice privlače mlađu populaciju. S obzirom na to da često nemaju na raspolaganju vlastitu karticu, ovi bonovi nude dobru opciju kako bi se kontrolirao trošak, ali i zaštitili osobni podaci često maloljetnih igrača.

Korisnici društvenih mreža poput Facebooka ili samci koji koriste stranice za upoznavanje poput Internationa Cupida, također mogu financijske troškove dodatnih usluga pokriti PaysafeCard bonovima.

To vrijedi i za one kojima je potrebno mjesto za on-line pohranu podataka kako bi mogli fotografije, videozapise i glazbu dijeliti s prijateljima, poput Cosmoboxa, Gameserver Agenta, TS3MusicBota i slično.

Ako ste pak jedan od onih koji se ne ustručavaju izdvojiti novac na glazbu, filmove ili serije iz on-line ponude, PaysafeCard trenutno možete koristiti na stranicama 2 Stic, acapela box, hitbox.tv te Runtastic. Uz to, naša oglasna stranica Njuškalo također prihvaća ovu opciju plaćanja.

Za kraj napomenimo da uz malo truda i volje na internetu možete pronaći zbilja bogat izbor legalnih i besplatnih alternativa za značajan broj ovih usluga. Stoga prije posezanja u novčanik i trčanja do prvog Tiska ipak provjerite koje opcije imate.

Martina Melvan, foto: shutterstock

Šoping na eBay-u i dalje preko PayPala

Oni koji na internetu
kupuju prvenstveno odjeću ili raznorazne drangulije i potrepštine, neće
se pretjerano usrećiti ovim bonovima. Naime, na stranicama poput
popularnog eBay-a (koji se smatra on-line rajem za usluge aukcijske
kupovine i prodaje na svjetskoj razini), glavnu riječ i dalje vode
PayPal i kartične metode plaćanja. No, PaysafeCard poslužit će vam na
brojnim drugim internetskim mjestima.
Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close