Slobodna DalmacijaSport

Bivši nogometaš Rijeke i Hajduka prekinuo mirovinu: Anas Sharbini prihvatio poziv petoligaša

Vijest je zbilja bizarna, premda akter i nije toliko star.

Anas Sharbini se vraća nogometu, dolazi igrati za OŠK Omišalj na otoku Krku. OŠK igra u prvoj županijskoj ligi primorsko-goranskoj, to je četvrti razred baluna, a pet je i godina da se Anas ostavio nogometa…

Danas mu je rođendan, zanimljivo je to i Anasu i Ahmadu, tri godine ih dijeli, a rodili su se 21. veljače. Kako su to naciljali otac Jamal, Palestinac iz Sirije i majka Ranka iz Grobnika odakle nam je i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović (doduše ona je iz još manjeg mjesta uz Grobnik, po imenu Lubarska). Stariji Ahmad ima danas 37., a Anas 34. rođendan.

Braća za koju je Hajduk 2009. godine platio rekordnu odštetu, oko 20 milijuna kuna Rijeci, ili cca 2,7 milijuna eura. Kakva su to bila vremena….

Tom kupnjom Hajduk je Rijeku doslovce spasio od bankrota, prije nego što će se pojaviti Damir Mišković.

Pridružio se bratu Ahmadu

Taj se Hajduk okitio Kupom 2010. i ušao u skupinu Europske lige, a Anasa su naknadno prodali, uz peripetije pri naplati, u Al Ittihad iz Saudijske Arabije, ali su barem dio uloženog vratili.

Uglavnom, Anas je odlučio prihvatiti poziv s Krka, iz Omišlja i na pitanje kako to, rekao je lakonski:

– Otkad je tamo moj brat Ahmad, pratim ih i sve znam o njima. Kad me nazvao predsjednik Omišlja Nikola Turčić i predložio mi, prihvatio sam….

Tako je to u Anasa, sve dječački i jednostavno, uostalom tako je i otišao s Rujevice kad se naljutio na odluku trenera Matjaža Keka da ga jednom zgodom ne stavi u prvih 11, okrenuo se, pokazao im leđa i adio, never more. Nikad više. Bilo je gotovo, bila je to 2016. A danas Anas?

Spreman je fizički, već se dugo bavi planinskim trčanjem, sudjelovao je i na brojnim trekking utrkama. Talent je oduvijek bio bogomdan.Već je 2018. godine, nakon što mu je i formalno završio ugovor s Rijekom pokušao igrati za Grobničan, treću ligu, ali je tada odustao. Sad izgleda da je više zagrijan.

Padaju nam na pamet zimske pripreme Hajduka u španjolskoj Marbelli, talijanski trener Edoardo Reja imao je na raspolaganju dragulje, Anasa i premladog Marka Livaju, plus Senijada Ibričića. Livaja je brzih dana otišao iz Hajduka u Inter…

Jedanaest godina kasnije Livaja se vraća odakle je otišao i bit će pompozno predstavljen u Poljudu. A Anas Sharbini se vraća nogometu, dolazi na – Krk. U OŠK iz Omišlja! 

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close