DalmacijaSlobodna Dalmacija

Beroš otkrio koje strože mjere bi Stožer mogao uvesti: ‘Sve ovisi o epidemiološkoj situaciji‘

Ministar zdravstva Vili Beroš danas se sastao s predstavnicima liječnika i razgovarao s njima o epidemiološkoj situaciji.

“Razgovarali smo o svim aspektima”, rekao je ministar i dodao kako je, s obzirom na to da su većina njih zdravstveni profesionalci razumljivo da bi svatko trebao učiniti sve što može da zaštiti zdravstveni sustav, pogotovo bolnički, javlja N1 televizija.

Istaknuo je kako zahtjevi za pooštravanje mjera ne idu u smjeru lockdowna ni policijskog sata, što je rekao i premijer Andrej Plenković nakon sastanka Znanstvenog savjeta u Vladi. 

“Eventualne strože mjere bi išle na daljnju redukciju okupljanja”, rekao je ministar.

“Zaključak je – Stožer ne donosi mjere samo na osnovu informacija iz zdravstvene struke, već i iz gospodarstskih aktivnosti”, rekao je i dodao kako treba naći balans.

Ministar kaže da smo do sada bili uspješni, no broj zaraženih i hospitaliziranih raste pa se zdravstveni djelatnici brinu.

“Zaključak je da ćemo u svakom slučaju, ako epidemiološka situacija bude takva, uvesti strože mjere koje će se odnositi na ograničavanje nekih većih okupljanja i slične aktivnosti, a ne u smislu policijskog sata ili totalnog lockdowna”, rekao je ministar kojem je sastanak s predstavnicima i liječnicima bio “ugodan i koristan”, a komunikaciju trebaju nastaviti jer Nacionalni stožer ima pogled na širu sliku dok zdravstveni djelatnici epidemiju promatraju kroz svoju struku.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close