Slobodna DalmacijaTehnologija

Apple predstavio iPhone 6S, veliki tablet iPad Pro i novi Apple TV

Tehnološki div Apple u srijedu je predstavio tri nova proizvoda: veliki tablet iPad Pro, novi Apple TV, te najnoviju verziju iPhonea – iPhone 6S, piše Jutarnji list.

Novi iPad veći je od svih do sada: ima dijagonalu od 32,8 centimetara, i njegova manja stranica velika je poput veće stranice ranijeg iPada Air 2. Apple tvrdi kako njegov novi tablet ima snagu procesora poput 80% svih prenosivih PC računala prodanih u proteklih šest mjeseci.

Uz iPad Pro nudi se i magnetna tipkovnica, nalik onoj koju prodaje Microsoft uz svoj tablet Surface, te digitalna olovka, koja se zove Apple Pencil. Apple Pencil posebno je znakovit, jer je nekadašnji šef Applea Steve Jobs jednom izjavio ‘ako vidite olovku, uprskali su!’.

Novi iPad Pro koštat će između 799 i 1079 dolara, ovisno o modelu i načinu spajanja na internet. Tipkovnica će koštati 169 dolara, a olovka 99.

Apple je predstavio i novi televizor, koji dolazi uz vlastiti dućan za aplikacije i novi operativni sustav. Koristi daljinski upravljač s panelom osjetljivim na dodir i mikrofonom koji omogućava glasovne naredbe.

Koristi ‘virtualnu asistenticu’ Siri kako bi korisnici mogli tražiti serije ili filmove po kriteriju omiljenih tema ili najdražih glumaca. Također je na njemu moguće igrati i igre. ‘Budućnost TV-a leži u aplikacijama’, rekao je Tim Cook.

Najnovija verzija najpopularnijeg proizvoda – iPhonea – dolazi s jačim procesorom i boljom kamerom, te novom mogućnošću – 3D Touch – koja detektira snagu dodira ekrana i tu informaciju koristi kako bi omogućila dodatne opcije u korištenju mobitela.

Može se koristiti, na primjer, kako bi se aktivirao predpregled e-mail poruke ili fotografije, kako bi se zamijenilo oružje u igri, kako bi se brzo prebacilo u selfie mod fotografije, i mnoge druge opcije.jl, foto: apple, reuters

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close