KulturaŠibeniksibenik.in

Anita Franin Pećarica, duo Cura i Dečko te Surka BeatBox za vikend u Azimutu

Izložba Anite Franin Pećarice: Žena sa skrivenim  očima dio je Art Filed kulturno umjetničkog projekta kluba Azimut, pokrenutog  s ciljem oživljavanja stare gradske jezgre raznim umjetničkim sadržajima. U protekloj godini pod projektom “Art Field” organizirano je 12 izložbi umjetnika iz zemlje I inozemstva te . “Art Field” je od 2019. uključen u  kulturni  program  “Idemo do grada” te je dijelom financiran putem  Grada Šibenika I  TZ-a Grada Šibenika.

Anita slika sa akrilom na platnu, izrađuje nakit i suvenire od drveta, ponekad preuređuje stari namještaj, a u zadnje vrijeme oslikava i komade odjeće.

Motiv po kojem je njezin rad postao prepoznatljiv svakako je motiv „žene s maskom“. Taj je motiv njezina neiscrpna inspiracija već dugi niz godina koji je nastao iz jednog pokušaja stvaranja autoportreta.

Franin Pečarica svoje slobodno vrijeme najviše voli provoditi u svom kreativnom studiju u Vodicama u kojem nastaju njezini radovi. Vrata njezinog studija otvorena su za druženja uz kavu ili čaj za sve one koji bi htjeli upoznati i vidjeti njene radove u procesu nastajanja ili prokomentirati nove „friške“ radove.

Anitin rad ostavio je traga i u klubu Azimut s kojim dugi niz godina surađuje u uređenju interijera.

Nakon otvorenja izložbe na “green stage-u” će nastupiti lo fi pop duo   Cura i Dečko.

Baš kao što su nekad počeli The White Stripes iz dubina undergrounda omađijavati svjetsku glazbenu scenu u crveno bijelim kombinacijama pritom ostavljajući u čudu znatiželjne koji su morali znati je li riječ o glazbenom incestu, jesu li momak i djevojka, što su po privatno poslovnoj vokaciji Jack i Meg White, tako se po zakonu manjih brojeva na našem prostoru od 2016. rolaju Cura i dečko a ka Vanesa Petrac i Ivan Marojević.

U kontekstu lo fi popa i pomaknute atmosfere aranžmanski složene da ljulja ljubitelje alter popa na način kako ga njeguju američki indie uzori Cura i dečko šarmiraju proljetnim beatovima kako bi zvučali Vampire Weekend da slučajno potekli iz naših krajeva.

U subotu će se publici Azimuta predstaviti Surka Beatbox.

Surka Beatbox ili Ante Prgin hrvatski je multi-instrumentalist, bubnjar, udaraljkaš, pjevač, producent i glazbeni inovator. Svojim beatbox projektom, čini se, spaja sva svoja zvanja i znanja u jedno što je savršena kombinacija funka, reggaea, duba, dub-stepa, drum&bassa, afro-beata, housea i techna. Njegov beatbox performans na tragu je najboljih svjetskih glazbenih inovatora poput Beardymana, DUB FX-a i Reggie Wattsa, što pokazuju i nagrade Ambasador za performera godine 2017., Porin za glazbenog producenta 2019., a također i ovogodišnja nominacija u kategorijama za najbolji koncertni album i produkciju.

U najavi;

05.08. Mangroove

07.08. Barbara Munjas

12.08. Jeboton

15.08. Fog Sellers

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close