TehnologijaVečernji list

Američki zdravstveni djelatnici preporučuju nošenje dvije maske, otkrivaju kako je najučinkovitije

Američki zdravstveni djelatnici već dugo savjetuju ljudima da nose zaštitnu masku s tri sloja zaštite, kiruršku masku ili masku N95 za zaštitu od novog koronavirusa, a ravnatelj Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti Anthony Fauci ustvrdio je kako je dobro nositi dvije maske odjednom. 
Papuk


SMRZNULI SE NA PAPUKU
Obitelj ih prepoznala: Pronađeni muškarci s područja su Požeško-slavonske županije“Ako imate fizički pokrivač s jednim slojem, stavite drugi sloj, jednostavno je razumno da bi to bilo učinkovitije”, rekao je Fauci.

Nošenje dvostruke maske više je ili manje učinkovito ovisno i o tipu maski koje se nose. Primjerice, kako piše Science Alert, bolje je koristiti dvoslojnu platnenu masku za vanjski sloj i jednokratnu kiruršku masku za unutarnji, umjesto zajedničkog korištenja dvije jednoslojne maske. 

Svaki od tri sloja služe za različitu svrhu. Vanjsku sloj štiti od prskanja i kapljica, srednji sloj filtrira, a donji sloj upija slinu i znoj. 

VIDEO Još nema popuštanja mjera. Božinović: “Najgora je opcija da se nešto naglo otvori pa onda naglo trebate zatvoriti.”

Drugi način dvostrukog korištenja maski mogao bi biti korištenje dvoslojne platnene maske te vizira za lice.

Nošenje dvije maske odjednom ne znači da bi se trebalo prestati pridržavati drugih mjera. Unatoč tome, još uvijek bi se trebalo pridržavati propisane distance, redovito prati ruke te izbjegavati okupljanja u zatvorenom prostoru. 

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close